Оліївська громада
Житомирська область, Житомирський район
Логотип Diia Герб України
gov.ua місцеве самоврядування України
  Пошук

Оліївська ОТГ: «пора виводити підприємства з «тіні»…

Дата: 17.09.2018 09:21
Кількість переглядів: 1611

    14 вересня 2018 року секретар Оліївської сільсФото без описуької ради, депутат А.М. Мельниченко, заступник голови комісії з питань земельних відносин, будівництва та екології ради, депутат Й.П. Кучинський та староста  c.Троковичі Н.І. Рубан ознайомилися з роботою лісопереробного підприємства «Мегпай», розташованого на території Трокович у приміщенні колишнього колгоспного господарського двору.

    За словами власника лісопилки С.В. Сороки, підприємство було офіційно зареєстровано у селі два роки тому. Земельна ділянка під пилорамою площею 7 гектарів є приватною власністю С.В. Сороки. Щомісяця на виробничих потужностях на брус, дошку та інші пиломатеріали переробляється від 500 до 600 кубічних метрів соснового кругляка. Практично уся готова продукція поставляється за кордон – в Туреччину, Польщу, Китай.

    Також Святослав Сорока повідомив, що на підприємстві працює «…близько 15 чоловік, і отримують вони у середньому 6 тисяч гривень на місяць». А ще, і це підтвердила Н.І. Рубан, усі бажаючі мешканці навколишніх сіл мають можливість придбати тут обрізки деревини за майже символічною ціною – 200 гривень за куб. Пільговим же категоріям селян підприємство віддає безкоштовно по 20 кубів цих відходів на сім’ю.

    У свою чергу, секретар сільради Анатолій Мельниченко не розуміє, чому від «Мегпаю» такі мізерні надходження податків до сільської казни: «За 8 місяців поточного року від цієї пилорами, на якій, судячи з усього, переробляється за місяць дещо більше, ніж 500 кубів лісу, до сільського бюджету надійшло аж …29 тисяч гривень податку на доходи фізичних осіб. Та навіть якщо б оті задекларовані власником 15 працівників отримували б щомісяця хоча б «мінімалку», то це вже дало б 48 тисяч доходу для ОТГ. Тому ми маємо терміново наводити лад з цим та подібними підприємствами і виводити їхню діяльність з «тіні». Адже це не тільки власне гроші для громади. Це, крім усього іншого, ще й майбутня пенсія працюючих, стабільність їх доходів та інші соціальні гарантії».

Валерій Терновий.



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування: Звідки Ви отримуєте інформацію про події в громаді?

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій

Зареєструватись можна буде лише після того, як громада підключить на сайт систему електронної ідентифікації. Наразі очікуємо підключення до ID.gov.ua. Вибачте за тимчасові незручності

Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь