Оліївська громада
Житомирська область, Житомирський район
Логотип Diia Герб України
gov.ua місцеве самоврядування України
  Пошук

Оліївська ОТГ: «пора виводити підприємства з «тіні»…

Дата: 17.09.2018 09:21
Кількість переглядів: 1589

    14 вересня 2018 року секретар Оліївської сільсФото без описуької ради, депутат А.М. Мельниченко, заступник голови комісії з питань земельних відносин, будівництва та екології ради, депутат Й.П. Кучинський та староста  c.Троковичі Н.І. Рубан ознайомилися з роботою лісопереробного підприємства «Мегпай», розташованого на території Трокович у приміщенні колишнього колгоспного господарського двору.

    За словами власника лісопилки С.В. Сороки, підприємство було офіційно зареєстровано у селі два роки тому. Земельна ділянка під пилорамою площею 7 гектарів є приватною власністю С.В. Сороки. Щомісяця на виробничих потужностях на брус, дошку та інші пиломатеріали переробляється від 500 до 600 кубічних метрів соснового кругляка. Практично уся готова продукція поставляється за кордон – в Туреччину, Польщу, Китай.

    Також Святослав Сорока повідомив, що на підприємстві працює «…близько 15 чоловік, і отримують вони у середньому 6 тисяч гривень на місяць». А ще, і це підтвердила Н.І. Рубан, усі бажаючі мешканці навколишніх сіл мають можливість придбати тут обрізки деревини за майже символічною ціною – 200 гривень за куб. Пільговим же категоріям селян підприємство віддає безкоштовно по 20 кубів цих відходів на сім’ю.

    У свою чергу, секретар сільради Анатолій Мельниченко не розуміє, чому від «Мегпаю» такі мізерні надходження податків до сільської казни: «За 8 місяців поточного року від цієї пилорами, на якій, судячи з усього, переробляється за місяць дещо більше, ніж 500 кубів лісу, до сільського бюджету надійшло аж …29 тисяч гривень податку на доходи фізичних осіб. Та навіть якщо б оті задекларовані власником 15 працівників отримували б щомісяця хоча б «мінімалку», то це вже дало б 48 тисяч доходу для ОТГ. Тому ми маємо терміново наводити лад з цим та подібними підприємствами і виводити їхню діяльність з «тіні». Адже це не тільки власне гроші для громади. Це, крім усього іншого, ще й майбутня пенсія працюючих, стабільність їх доходів та інші соціальні гарантії».

Валерій Терновий.



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування: Звідки Ви отримуєте інформацію про події в громаді?

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь