Оліївська громада
Житомирська область, Житомирський район
Логотип Diia Герб України
gov.ua місцеве самоврядування України
  Пошук

Представниця Оліївської ОТГ відвідала фестиваль «Жовтень у жовтні»

Дата: 02.11.2018 16:01
Кількість переглядів: 369

    Керуюча справами ОлФото без описуіївської сільської ради А.Б. Ковальчук взяла участь у репрезентації проекту «Монументальні пам’ятки пізнього модернізму Житомира й Житомирської області», яка відбулася 1 листопада 2018 року у Кмитівському музеї образотворчого мистецтва імені Й.Д. Буханчука.

Захід відбувся у рамках проведення житомирського фестивалю сучасної культури «Жовтень у Жовтні», який має сприяти перетворенню колишньої будівлі житомирського кінотеатру «Жовтень» на сучасний культурний центр.

    Організатори фестивалю –– ГО «Житомир, зроби голосніше!» в партнерстві з Житомирською міської радою, Житомирською ОДА та арт-центром Я Галерея. Проект підтримується Посольством Нідерландів в Україні та Інститутом Адама Міцкевича Проект реалізується за підтримки Українського культурного фонду.

    Починаючи з 2018 року, цей фестиваль має відбуватися щороку з 26 жовтня до 4 листопада та стати знаковою, ключовою подією в регіоні.

     "Жовтень у Жовтні" складається з двох частин: програми для широкої аудиторії та конференції. 29-30 жовтня відбулася перша така конференція «Коли територія набуває ідентичності». Тематично вона була зосереджена на питаннях формування культурної ідентичності міста та регіону. У дискусійних панелях та лекційній частині взяли участь експерти, серед яких Софія Дяк, Олександр Ройтбурд, Ольга Сагайдак, Влад Піоро, Алевтина Кахідзе, Володимир Шейко, Олеся Островська-Люта, Юлія Федів, Євгенія Моляр, Тетяна Філевська, Павло Гудімов та інші. Також у рамках заходу репрезентується дослідження регіону від урбаніста Фулко Трефферса (Нідерланди), економіста Павла Шеремети (Україна) та міжнародної організації GIZ із подальшим формуванням і презентацією стратегічного бачення розвитку міста. Окрему увагу приділено Кмитівському музею образотворчого мистецтва імені Й.Д. Буханчука, його розвитку в національному та міжнародному аспектах. У рамках публічної програми фестивалю - низка заходів, серед яких, зокрема, концерт джазмена Володимира Тарасова (Литва) й презентація нового проекту фотографа Євгена Нікіфорова (Україна), автора книги Decommunized: Ukrainian Soviet Mosaics. Нове дослідження охоплює монументально-декоративне мистецтво Житомирської області радянського періоду. Основною локацією публічної програми фестивалю є колишній кінотеатр «Жовтень», що є цінним і промовистим зразком архітектури пізнього модернізму. Оновлена функція має повернути будівлі її первісну роль та забезпечити потреби міста в сучасному громадському просторі. Організатори фестивалю –– ГО «Житомир, зроби голосніше!» в партнерстві з Житомирською міської радою, Житомирською ОДА та арт-центром Я Галерея. Проект підтримується Посольством Нідерландів в Україні та Інститутом Адама Міцкевича та реалізується за підтримки Українського культурного фонду.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування: Звідки Ви отримуєте інформацію про події в громаді?

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій

Зареєструватись можна буде лише після того, як громада підключить на сайт систему електронної ідентифікації. Наразі очікуємо підключення до ID.gov.ua. Вибачте за тимчасові незручності

Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь