Оліївська громада
Житомирська область, Житомирський район
Логотип Diia Герб України
gov.ua місцеве самоврядування України
  Пошук

В Оліївці розпочинається будівництво сільської амбулаторії нового типу

Дата: 26.02.2019 13:03
Кількість переглядів: 748

Фото без опису    Ще минулого року Мінрегіон України затвердив масштабні заходи фінансування, спрямовані  на розвиток системи охорони здоров’я в сільській місцевості. Тоді ж, у вересні, було затверджено перелік з 14 амбулаторій нового типу,

які планувалося звести за рахунок коштів державного та місцевих бюджетів.

    Одним із об’єктів, внесених до згаданого переліку, стало й будівництво сучасної медичної амбулаторії у селі Оліївка. Тож незабаром сільською радою було відведену земельну ділянку та присвоєно їй кадастровий номер. Також  5  жовтня  2018 року восьма  сесія  VІІ скликання Оліївської сільської ради прийняла рішення про співфінансування проекту «Будівництво амбулаторії ПМД на 1-2 лікаря з житлом по вул.Зоряній в с. Оліївка, №72а».

    Зі свого боку, Житомирська облдержадміністрація, яка виступила замовником будівництва, виготовила проектно-кошторисну документацію та оголосила тендер.

    А вже на початку лютого 2019 року до Оліївки почали навідуватися спеціалісти з підрядної організації, яка безпосередньо будуватиме такий довгоочікуваний та необхідний медичний заклад сілької первинної медичної допомоги. Наразі вже здійснено попереднє обстеження місцевості та інші допоміжні роботи, і за кілька днів розпочнеться облаштування траншеї для закладення фундаменту.

Загальна кошторисна вартість будівництва амбулаторії у с.Оліївка – 7 млн. 200 тис. грн., 37,5 відсотків з яких, а саме 2 млн. 700 тис. гривень – співфінансування з боку Оліївської ОТГ.

    Згідно проекту, Оліївська амбулаторія матиме статус центру надання первинної медичної допомоги, буде оснащена усім необхідним обладнанням, автомобілями та швидкісним Інтернет-зв’язком для впровадження телемедичних послуг. Таким чином, лікарі зможуть в режимі on-line отримати консультацію в медичному закладі вищого рівня, передати аналізи та результати досліджень пацієнта. До речі, наприкінці минулого року департамент регіонального розвитку Житомирської ОДА закупив 22 службових автомобілі марки Renault Duster вартістю 479 тис. грн за одну машину для лікарів, які незабаром працюватимуть в амбулаторіях нового зразка, у тому числі й для Оліївки.

    Будівництво Оліївської медичної амбулаторії має бути завершено до кінця поточного року.

 

    Валерій Терновий.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування: Звідки Ви отримуєте інформацію про події в громаді?

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь