Оліївська громада
Житомирська область, Житомирський район
Логотип Diia Герб України
gov.ua місцеве самоврядування України
  Пошук

Як Оліївська сільська рада «втерла носа» Житомиру

Дата: 08.08.2019 10:57
Кількість переглядів: 1193

     Фото без описуНещодавно суд відмовив Житомирській міській раді у посяганні на земельну ділянку в Оліївці. А перед цим мер Житомира Сухомлин з упевненістю розповідав про те, що понад півсотні гектарів на землі оліївчан уже їхні.

    Однак, як мовиться, справедливість є, і за неї варто боротися. Крапку в боротьбі за правду поставив 29 липня Північно-західний апеляційний господарський суд, задовольнивши апеляційну скаргу Оліївської сільської ради.

    Ця історія почалося відтоді, коли постановою Верховної ради України  тоді ще «державній комунальній фірмі» «Житомирбудзамовник» було передано земельну ділянку в межах села Оліївка площею понад півсотні гектарів для  будівництва Північного  житлового району міста Житомира. Проте це будівництво так і не було розпочато, і «Житомирбудзамовник» звернувся до Оліївської сільської ради з проханням забрати землю назад. Тому, на підставі добровільної відмови фірми «Житомирбудзамовник», пунктом 5 рішення виконкому від 17 вересня 1998 року за номером 50 зазначена земельна ділянка була переведена до земель запасу Оліївської сільської ради.

   Рішення виконавчого комітету сільради з даного питання в установлений законодавством термін оскаржено не було. Проте в липні 2018 року, Житомирська міськрада та КП «Житомирбудзамовник» звернулися до господарського суду Житомирської області зі спільною позовною заявою від 13.07.2018 № 21/6011/3, в якій просили скасувати пункт 5 рішення виконкому Оліївської сільської ради 1998 року. Господарським судом рішення було прийнято на користь зазначених позивачів, з чим Оліївська сільська рада не погодилася та в березні 2019 року звернулася до Північно-західного апеляційного господарського суду з відповідною апеляційною скаргою.

     Суд взяв апеляційну скаргу до провадження, слухали її з квітня. І ось постановою від 29 липня Північно-західний апеляційний господарський суд апеляційну скаргу Оліївської сільської ради  задовольнив у повному обсязі. Зокрема, було прийнято рішення скасувати повністю рішення господарського суду Житомирської області від 14.03.2019 у справі №906/837/18 та прийнято нове рішення, яким відмовлено Житомирській міській раді та комунальному підприємству «Житомирбудзамовник» Житомирської міської ради в задоволенні позовної заяви від 13.07.2018 № 21/6011/3.

     Крім того, із зазначених позивачів судом стягнуто судовий збір, який було сплачено Оліївською сільською радою за подання апеляційної скарги.



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування: Звідки Ви отримуєте інформацію про події в громаді?

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій

Зареєструватись можна буде лише після того, як громада підключить на сайт систему електронної ідентифікації. Наразі очікуємо підключення до ID.gov.ua. Вибачте за тимчасові незручності

Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь