Оліївська громада
Житомирська область, Житомирський район
Логотип Diia Герб України
gov.ua місцеве самоврядування України
  Пошук

Столітній храм в Оліївці отримав нове «вбрання»

Дата: 25.09.2019 10:46
Кількість переглядів: 1168

     Фото без опису21 вересня в Оліївці миряни відзначили своє Престольне свято. На ньому від людей, серед іншого, прозвучала й подяка керівництву та депутатському корпусу Оліївської сільської ради й особисто голові депутатської групи «За народ!» Йосипу Кучинському за допомогу в проведенні ремонтних робіт в Оліївському Свято-Різдво-Богородичному храмі.

Ця церковна будівля, якій виповнилося понад сто років, отримала нове обшиття з сучасного матеріалу. Усе зроблено так, щоб зберегти будівлю, проте й не зашкодити церкві, підкреслити її красу.

     Так само прихожани та духовенство подякували місцевій владі за підтримку пам’ятки національного значення - Свято-Троїцького храму в Троковичах. Настоятель цього храму митрофорний протоієрей Миколай підкреслив, що понад тридцять років безуспішно звертався до усіх можливих інстанцій з проханням перенести в інше місце колишню колгоспну котельню, яка стільки років закопчувала унікальний храм. І ось лише зараз, завдяки депутатам Оліївської сільради, стара котельня з величезною чорною трубою буде прибрана, а вже найближчим часом школу, садочок та адмінбудівлю  опалюватиме новий сучасний модульний теплогенератор.

     Також, звертаючись до прихожан, протоієрей Миколай наголосив на необхідності продовження підтримки керівництвом сільської ради та  депутатської групи «За народ!» виховання дітей в лоні християнських цінностей. Зокрема, вже стало доброю традицією організовувати паломницькі поїздки дітей разом із батьками до визначних святинь України. А настоятель оліївського храму отець Андрій, який до того ж опікується селами Піщанка та Світин, закликав записувати дітей до недільної школи, яку будуть розвивати за гарним прикладом сусідніх Троковичів. Вторили йому й присутні на святі маленькі оліївчани, декламуючи: «Ходіть в церкву нашу рідну – й Господь нам поможе! А діточок посилайте вчити Слово Боже!».

    У свою чергу член депутатської групи «За народ!» Борис Ткаченко від імені депутатського корпусу Оліївської сільської ради подарував церкві в Оліївці особливої краси ікону Пресвятої Богородиці, яка є доброю заступницею і помічницею у всіх людських проханнях. Він запевнив усіх щодо подальшої підтримки древніх храмів Оліївки, Трокович та інших сіл, пообіцяв усіляку допомогу віруючим та наголосив, що «наші предки в минулі непрості часи берегли святині, які є окрасою й духовним фундаментом громади. І ми сьогодні,  так само, як наші батьки та діди, зробимо все від нас залежне для підтримки духовності, що є основою всього нашого життя».



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування: Звідки Ви отримуєте інформацію про події в громаді?

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь