Оліївська громада
Житомирська область, Житомирський район
Логотип Diia Герб України
gov.ua місцеве самоврядування України
  Пошук

В Оліївській ОТГ вшанували загиблих в роки Голодомору

Дата: 26.11.2019 15:53
Кількість переглядів: 1018

   Фото без описуУ селах Оліївської громади відбулися заходи, приурочені до роковин Голодомору. Зокрема акція «Запали свічу» пройшла в Довжику. Діти разом з дорослими вшанували тих, чиє життя обірвалося в ті страшні часи.

   У недільній школі при Троковицькому Свято-Троїцькому храмі відбулася виховна година, що була поділена на дві частини: першу присвятили історії хліба, другу - власне страшній трагедії геноциду 1932-1933 років.

   Діти разом з керівником недільної школи Ольгою Андріївною Сич розповідали вірші та виконували пісні про хліб, наводили фрагменти зі спогадів очевидців. У селі Троковичах у 1933 р. померло дві третини мешканців. Страшні спогади тих, хто пережив голод, зокрема, зафіксував у своїй книзі «Стежичі» уродженець села Григорій Горкуша.

   Один з жителів села Троковичі Володимир Морозюк став героєм знаменитого документального фільму «Живі», який відкрив світові інформацію про Голодомор з перших вуст.

   «Спасибі, що корова в нас була. Нас тільки корова й врятувала. Були б усі вимерли…», - згадував Володимир Андрійович.

   У рамках заходу в недільній школі в Троковичах присутні також змогли переглянути фотовиставку, на якій були представлені світлини традиційних українських знарядь для обробки зерна, виготовлення борошна. Діти та дорослі наочно дізналися, як хліб проходить шлях від зернини в полі до паляниці на столі.

   Настоятель Свято-Троїцького храму отець Миколай подякував дітям, які навели багато невідомих широкій аудиторії фактів про хліб та розповіли подробиці страшних років Голодомору. Також відбулася панахида за загиблими в 1932-1933 роки.

 

 

 



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування: Звідки Ви отримуєте інформацію про події в громаді?

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій

Зареєструватись можна буде лише після того, як громада підключить на сайт систему електронної ідентифікації. Наразі очікуємо підключення до ID.gov.ua. Вибачте за тимчасові незручності

Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь