Оліївська громада
Житомирська область, Житомирський район
Логотип Diia Герб України
gov.ua місцеве самоврядування України
  Пошук

Оліївська ОТГ взяла участь у Всеукраїнській акції «16 днів проти насильства»

Дата: 10.12.2019 14:00
Кількість переглядів: 477

   Фото без описуОліївська сільська рада взяла активну участь у щорічній Всеукраїнській акції «16 днів проти насильства». Наша громада долучилася до тисяч людей та сотень організацій по всьому світу, які згуртували свої сили задля об’єднуючої мети: збільшити розуміння та обізнаність про всі форми насильства у співвітчизників, створення в своєму регіоні простору, вільного від насильства.

   Зокрема, цього року Міністерство соціальної політики України у співпраці з UNFPA Україна у рамках програми „Комплексний підхід до вирішення проблеми насильства щодо жінок та дівчат в Україні”, яка реалізується за підтримки урядів Великої Британії, Канади та Естонії, розпочало нову хвилю кампанії „Розірви коло”. Ціль кампанії: підвищити нетерпимість суспільства до домашнього та гендернозумовленого насильства.

   У рамках інформаційної кампанії, у новому відеоролику „Розірви коло” демонструється, як із покоління в покоління герої передають один одному сувій, що символізує усталені виправдання насильства у формі українських прислів’їв та приказок. Такий зв’язок крізь час поколінь підкреслює укоріненість проблеми.

Інформаційна кампанія „Розірви коло” закликає усе суспільство до активних дій і „нульової” толерантності до насильства, яке немає виправдань при будь-яких обставинах. Правда завжди одна: якщо він любить, то ніколи не вдарить; зробити боляче - це не прояв симпатії; твоя "хата не скраю" – ти можеш допомогти.

   Цей відеоролик мали змогу переглянути і учні наших освітніх закладів. Також діти переглянули відеоролики «Ми проти насильства», «Права і обов’язки дітей».

   Серед інших заходів, що відбулися на території Оліївської громади, - бібліотечна виставка  «16 днів проти насильства»; тренінг «Гендер – це цікаво!»; акція  «Наші долоні проти насильства»; морально-етичні бесіди: «Що таке добре, що таке погане»; бесіди з батьками на тему «Повага до особистості дитини – основа відповідального батьківства» та ряд інших заходів у школах, бібліотеках громади. Ці заходи покликані донести до громадян дану проблематику, сформувати відповідне ставлення до вище описаної проблеми, згуртувати населення навколо важливої для суспільства теми. У заходах взяли участь депутати, працівники місцевого самоврядування, громадськість.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування: Звідки Ви отримуєте інформацію про події в громаді?

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій

Зареєструватись можна буде лише після того, як громада підключить на сайт систему електронної ідентифікації. Наразі очікуємо підключення до ID.gov.ua. Вибачте за тимчасові незручності

Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь