Оліївська громада
Житомирська область, Житомирський район
Логотип Diia Герб України
gov.ua місцеве самоврядування України
  Пошук

Оліївська сільська рада очищає водойму на прохання жителів

Дата: 09.04.2020 16:14
Кількість переглядів: 3355

   Учора в мережі Інтернет з’явилося відео про Оліївську громаду. У відеосюжеті декілька жителів висловилися проти очищення водойми в селі Оліївка.

   Повідомляємо, що роботи з очищення водойми проводяться, реагуючи на відповідне звернення жителів громади від 03.05.2018 року, яке було підкріплене підписами. Громадяни навіть висловили готовність для цієї справи «понести свої витрати і залучити кошти зі сторони». Адже до цього люди, щоб напувати на полі худобу, змушені були «носити воду з дому» (!). Відповідальною особою у цій надважливій справі громадяни обрали депутата Оліївської сільської ради Кравченка Валентина Івановича.

  «Ми жителі села Оліївка маємо в особистому користуванні худобу, випасаємо неї в урочищі під лісом напроти стадіону. «Жукова долина» на цьому полі є єдина природня водойма, яка в літній час пересихає, заросла чагарником та очеретом. А для того, щоб напувати худобу ми змушені носити воду з дому. Вихід із даної ситуації бачимо тільки один – очистка даної водойми», - просили жителі села Оліївки.

   Дивно, що частина тих громадян, які сьогодні виступають проти очищення водойми, якраз і просили про це Оліївську сільську раду в 2018 році. Можливо, сьогодні декілька жителів до кінця не розібралися в ситуації і забули про своє прохання дворічної давнини.

   Підкреслюємо, що роботи по очищенню вищезазначеної водойми ще не завершені. Оліївська сільська рада буде вимагати у підрядної компанії, з якою підписано договір на проведення робіт, довести все до кінця найближчим часом. 

   Це проблема, яку просили вирішити жителі, яка є для них важливою. Крім цього, в рамках проведення робіт передбачено створення поряд зони відпочинку для жителів громади. Звучали побоювання щодо передачі даної землі в приватні руки. Про це не може йти й мови! Територія є комунальною власністю, і такою й залишиться.

«Також закликаємо жителів, якщо у них буде інформація щодо несанкціонованого вивезення ґрунту, терміново повідомляти Оліївську сільську раду та правоохоронні органи. В разі отримання такої інформації, будемо оперативно реагувати, адже подібні дії є неприпустимими», - підкреслив секретар Оліївської сільської ради Анатолій Мельниченко.

 

Пресслужба Оліївської сільської ради

Фото без опису

Фото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування: Звідки Ви отримуєте інформацію про події в громаді?

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій

Зареєструватись можна буде лише після того, як громада підключить на сайт систему електронної ідентифікації. Наразі очікуємо підключення до ID.gov.ua. Вибачте за тимчасові незручності

Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь