Оліївська громада
Житомирська область, Житомирський район
Логотип Diia Герб України
gov.ua місцеве самоврядування України
  Пошук

Депутати Оліївської сільської ради розглянули актуальні питання на 34-й сесії

Дата: 18.05.2020 16:37
Кількість переглядів: 1122

   15 травня відбулася тридцять четверта сесія сьомого скликання Оліївської сільської ради під головуванням секретаря Ради Анатолія Мельниченка. 

   Депутати розглянули 40 питань порядку денного. Задля попередження скупчення людей, враховуючи рекомендації Кабінету Міністрів України, було вирішено, аби в сесійній залі були присутні виключно депутати. Громадян же, яких стосувалося те чи інше питання, запрошували до зали при розгляді цих питань. Дане рішення громадськість сприйняла з розумінням. Хоча одна з активістів, попри застереження, все таки наполягла на тому, аби бути присутньою в залі і вести трансляцію засідання в соцмережі. На заклик дотримуватися правил, рівних для всіх, вона реагувати відмовилася. Оліївська сільська рада високо цінує розуміння ситуації громадянами та висловлює вдячність представникам правоохоронних органів, які забезпечили громадський порядок під час проведення сесії.

   Першим питанням порядку денного стало створення «Школи мистецтв» Оліївської сільської ради. Було закладено початок власного мистецького закладу в громаді, який дозволить талановитим дітям навчатися вокалу, грі на музичних інструментах тощо, отримуючи важливі знання та навички під керівництвом відомих педагогів.

   Діти – майбутнє громади і України, тому питання навчання та виховання молодого покоління є пріоритетним для керівництва та депутатського корпусу сільської ради. Зокрема, на сесії прийнято рішення про участь у державній програмі з закупівлі шкільного автобуса на умовах співфінансування (70 % коштів дає держава і 30% - сільська рада). Також було прийнято рішення про додаткове виділення коштів  на придбання підручників для закладів освіти Оліївської сільської ради. Триватиме і проведення поточних та капітальних ремонтів у закладах освіти.

   Серед питань було і затвердження Програми  підтримки розвитку територіального сервісного центру № 1841 регіонального сервісного центру МВС в     Житомирській області на 2020 рік. Це великий платник податків, і таким чином Оліївська  сільська рада продовжує співпрацю з великими платниками податків.

   Йшла мова на сесії і про продовження поточних ремонтів освітлення по вулицях сільської ради, а також торкнулися питання благоустрою, дотримання чистоти та громадського порядку.

   Оліївська сільська рада продовжує надавати підтримку Ветеранам АТО, аби хоча б трішки подякувати за той Подвиг, який вони здійснили, захищаючи державний кордон України, забезпечуючи мир та стабільність на нашій землі.

   Протягом 2019 року розроблено 2 детальних плани та забезпечено земельними ділянками під житлову забудову близько 100 Учасників АТО. Також задовольнялися заяви Захисників України щодо ведення особистого селянського господарства. І на цій сесії було надано дозвіл на відведення земельної ділянки площею 3,8 га під садівництво для 61 Ветерана АТО та сімей полеглих Героїв. Зараз депутати працюють над тим, аби знайти можливість на наступній сесії збільшити площу наданої земельної ділянки для Учасників АТО і їхніх родин, з метою збільшення розміру кожної ділянки.

   З цими та іншими прийнятими рішеннями ви зможете ознайомитися в установлений законом термін в розділі «Офіційні документи» цього веб-сайту.

 

Фото без опису



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування: Звідки Ви отримуєте інформацію про події в громаді?

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій

Зареєструватись можна буде лише після того, як громада підключить на сайт систему електронної ідентифікації. Наразі очікуємо підключення до ID.gov.ua. Вибачте за тимчасові незручності

Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь