Оліївська громада
Житомирська область, Житомирський район
Логотип Diia Герб України
gov.ua місцеве самоврядування України
  Пошук

Висловлюємо вдячність лікарям!

Дата: 19.05.2020 15:50
Кількість переглядів: 789

   19 травня – Всесвітній день сімейного лікаря. Цьогоріч в Україні вперше офіційно відзначають дане свято.

 

   6 грудня 2017 року Кабінет Міністрів України затвердив Указ Президента щодо запровадження в Україні нового професійного свята – Дня сімейної медицини, який відзначатиметься щороку 19 травня.

   У світі професійне свято сімейних лікарів відзначають 19 травня ще з 2010 року. За ініціативи Всесвітньої ради сімейних лікарів WONCA, в яку також входить й Українська асоціація сімейних лікарів, і був започаткований Всесвітній день сімейного лікаря.

Сімейна медицина – єдиний вид медичної допомоги, що стосується кожного. Як констатує Міністерство охорони здоров’я України, 80% усіх звернень з приводу медичної допомоги відбуваються саме на цьому рівні. Важливість даного фаху продемонстрували й перші результати національної кампанії «Лікар для кожної сім’ї», в ході якої 72,6% осіб, що підписали декларації з лікарями первинної медичної допомоги, обрали саме сімейних лікарів. Тож важливість сімейної медицини в системі охорони здоров’я важко переоцінити.

   Важливість роботи сімейних лікарів, як і всіх медичних працівників, Україна, як і весь світ, відчула з поширенням коронавірусу в цьому році. Міністерство культури та інформаційної політики України, в рамках підтримки комунікаційної кампанії з висловлення вдячності лікарям за їхню роботу щодо подолання поширенню в Україні коронавірусу COVID-19, підготувало тематичну соціальну рекламу.

   Дана кампанія проходить в рамках загальнонаціональних карантинних заходів з протидії поширенню коронавірусу COVID-19.

 

Фото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування: Звідки Ви отримуєте інформацію про події в громаді?

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій

Зареєструватись можна буде лише після того, як громада підключить на сайт систему електронної ідентифікації. Наразі очікуємо підключення до ID.gov.ua. Вибачте за тимчасові незручності

Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь