Оліївська громада
Житомирська область, Житомирський район
Логотип Diia Герб України
gov.ua місцеве самоврядування України
  Пошук

Змінюється режим поїздок громадян України до Республіки Білорусь

Дата: 28.05.2020 12:17
Кількість переглядів: 466

   Фото без описуКабінетом Міністрів України прийнято постанову від 13.05.2020 № 362 «Про часткове зупинення дії Угоди між Кабінетом Міністрів України та Урядом Республіки Білорусь про безвізові поїздки громадян».

   Згідно з положеннями постанови, з 01 вересня 2020 року скасовується можливість використання паспорта громадянина України для цілей виїзду з України до Республіки Білорусь і перебування в Білорусі на умовах, визначених вказаною Угодою.

   Зміни імплементуються в рамках удосконалення процедури прикордонного контролю громадян України під час виїзду з території України до Республіки Білорусь з метою запобігання випадкам використання підробок паспорта громадянина України (у формі книжечки) з огляду на низький ступінь захисту документа.

   Водночас, ураховуючи положення частини четвертої статті 1 Закону України «Про порядок виїзду з України і в'їзду в Україну громадян України», відповідно до якого громадянин України ні за яких підстав не може бути обмежений у праві на в'їзд в Україну, Державною прикордонною службою України здійснюватиметься безперешкодний пропуск громадян України під час в'їзду в Україну з території Республіки Білорусь як з документами, дійсними для виїзду за кордон, так і з паспортом громадянина України.

   З огляду на гуманітарний аспект, для громадян України – жителів прикордонних районів України залишається чинним режим поїздок в Республіку Білорусь по внутрішніх паспортах та свідоцтвах про народження (для осіб до 18 років) відповідно до Угоди між Кабінетом Міністрів України і Урядом Республіки Білорусь про порядок перетинання українсько-білоруського державного кордону громадянами, які проживають у прикордонних районах, від 12 грудня 1998 року.

Фото без опису

Фото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування: Звідки Ви отримуєте інформацію про події в громаді?

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій

Зареєструватись можна буде лише після того, як громада підключить на сайт систему електронної ідентифікації. Наразі очікуємо підключення до ID.gov.ua. Вибачте за тимчасові незручності

Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь