Оліївська громада
Житомирська область, Житомирський район
Логотип Diia Герб України
gov.ua місцеве самоврядування України
  Пошук

Замість «бебі-боксів» для новонароджених дітей – грошова компенсація

Дата: 07.08.2020 12:43
Кількість переглядів: 662

Фото без описуКабінетом Міністрів України 29 липня 2020 р. прийнято рішення щодо реалізації пілотного проекту «Монетизація одноразової натуральної допомоги «пакунок малюка» (далі – проект) на період з 1 вересня 2020 р. по 31 грудня 2021 р.

Відповідно до проекту запроваджується цільова грошова компенсаційна виплата замість отримання «бебі-боксів» у розмірі 5 тис. грн. на кожну новонароджену дитину, яка перераховуватиметься на поточний рахунок відкритий в акціонерному товаристві «Комерційний банк «Приватбанк». Після отримання спеціальної соціальної картки з банківської установи необхідно звернутися в управління соціального захисту населення за місцем проживання (реєстрації) протягом 12 місяців з дати народження дитини з наступними документами:

  • копією свідоцтва про народження дитини;
  • копією паспорта заявника (посвідчення на постійне місце проживання, тощо);
  • копією реєстраційного номера облікової картки платника податків; довідкою з пологового будинку про неотримання «бебі-боксу» в разі народження дитини в 2020 р.

Вищезазначені документи разом з заявою (довільної форми) можна направити поштовим зв’язком або в електронному вигляді. Крім того, в зв’язку з введенням карантину, документи можна залишити в скриньці для документів, розміщених при вході в приміщення управлінь соціального захисту населення департаменту праці та соціального захисту населення Чернівецької міської ради.

Разом з тим, слід звернути увагу, що батьки не зможуть отримати цю компенсацію в готівковій формі. Вони зможуть у безготівковій формі самостійно витрачати кошти протягом року для придбання визначених дитячих товарів у визначених закладах торгівлі або через інтернет-магазини, які долучаться до реалізації даного проекту.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування: Звідки Ви отримуєте інформацію про події в громаді?

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій

Зареєструватись можна буде лише після того, як громада підключить на сайт систему електронної ідентифікації. Наразі очікуємо підключення до ID.gov.ua. Вибачте за тимчасові незручності

Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь