Оліївська громада
Житомирська область, Житомирський район
Логотип Diia Герб України
gov.ua місцеве самоврядування України
  Пошук

Анатолій Мельниченко: «Зміни в законодавстві про публічні закупівлі дозволили сільраді зекономити чверть мільйона гривень»

Дата: 14.08.2020 15:22
Кількість переглядів: 556

Фото без описуУ квітні цього року вступив у дію новий закон «Про публічні закупівлі». Зокрема, стосовно введення спрощеної процедури закупівлі. Якщо вартість придбаних сільською радою товарів, робіт чи послуг дорівнює або перевищує 50 тис. грн. та є меншою: для товарів і послуг – за 200 тис. грн., а для робіт – за 1,5 млн. грн. – придбання здійснюється із застосуванням спрощеної процедури закупівлі.

«В Оліївській сільській раді визначена уповноважена особа – Георговська Тетяна Геннадіївна, яка повністю відповідає за цю ланку роботи. Ані секретар Оліївської сільської ради, ані хто інший не втручається в даний процес. Все відбувається з дотриманням чинного законодавства. В іншому випадку, передбачені чималі штрафи, які за окремі порушення сягають 51 000 гривень, а також 85 000 і 170 000 грн. І найбільші штрафи накладаються якраз на керівника замовника, тобто на виконувача обов’язків голови сільської ради. Звичайно, ніхто не буде йти на такі порушення. Як підсумок, завдяки змінам у законодавстві, за період червень-серпень, згідно проведеної процедури спрощеної закупівлі, сільська рада зекономила чверть мільйона гривень».- розповідає секретар Оліївської сільської ради Анатолій Мельниченко.

За словами секретаря ради, новий закон дав змогу ще більш прозоро визначати переможця. Участь беруть компанії не лише з області, а й з усієї України. Усі документи ретельно перевіряються щодо дотримання вимог, вказаних у тендерній документації. У разі, якщо є якісь невідповідності вимогам, пропозиція учасника відхиляється і розглядається пропозиція наступного учасника. Таким чином маємо змогу на прозорих умовах отримувати якісні послуги від провідних компаній.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування: Звідки Ви отримуєте інформацію про події в громаді?

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь