Оліївська громада
Житомирська область, Житомирський район
Логотип Diia Герб України
gov.ua місцеве самоврядування України
  Пошук

Голокост - злочин проти людства!

Дата: 27.01.2021 15:38
Кількість переглядів: 1271

Фото без опису

Сьогодні, 27 січня, в Україні та у всьому світі вшановується  пам’ять жертв Голокосту.

Саме в цей день, у 1945 році, війська 1-го Українського фронту почали звільнення нацистського табору смерті Аушвіц. Цей табір став страшним символом нацистських злочинів.

В Україні таким символом злочинів проти людства є Бабин Яр, де 80 років тому нацисти вчинили масові розстріли мирного населення.

Багато українців, ризикуючи життям, рятували євреїв від знищення, на сьогодні вдалося встановити 2 363 прізвища рятівників-українців, які одержали почесне звання «Праведник народів світу»

Також, як жертв Голокосту зазвичай сприймають інші етнічні та соціальні спільноти, яких нацисти переслідували і знищували за приналежність до цих спільнот (роми, гомосексуали, масони, безнадійно хворі тощо).

Тобто, у ширшому розумінні, голокост — систематичне гоніння і знищення людей за ознакою їхньої расової, етнічної, національної приналежності, сексуальної орієнтації або генетичного типу як неповноцінних, шкідливих.

Цей день є надзвичайно важливим, оскільки Україна та вся світова спільнота засвідчують своє прагнення до боротьби з антисемітизмом, расизмом та всіма іншими формами прояву насилля стосовно окремої групи людей.

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування: Звідки Ви отримуєте інформацію про події в громаді?

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій

Зареєструватись можна буде лише після того, як громада підключить на сайт систему електронної ідентифікації. Наразі очікуємо підключення до ID.gov.ua. Вибачте за тимчасові незручності

Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь