Оліївська громада
Житомирська область, Житомирський район
Логотип Diia Герб України
gov.ua місцеве самоврядування України
  Пошук

«Поліцейський офіцер громади»: Анатолій Мельниченко підписав Меморандум про співпрацю з правоохоронцями (ФОТОРЕПОРТАЖ)

Дата: 28.01.2021 15:40
Кількість переглядів: 1008

Питання безпеки у громадах обговорили у Житомирській облдержадміністрації. Представники органів місцевого самоврядування та правоохоронці Житомирщини зібралися для того, аби обговорити переваги і можливості, які надає створення системи безпечного міста.

Під час зустрічі правоохоронці та очільники громад, які розвивають систему відеоспостереження у своїх ОТГ, поділилися досвідом щодо ефективності даного обладнання. Обговорили і питання щодо підтримки проекту «Поліцейський офіцер громади».

Також під час зустрічі Оліївський сільський голова Анатолій Мельниченко підписав Меморандум про співпрацю з ГУНП в Житомирській області в рамках проекту «Поліцейський офіцер громади».

«Ми кожного дня працюємо для того, аби наша громада розвивалась. Один з найважливіших напрямків цього розвитку – безпека наших жителів.

Правопорядок та безпека в громаді – це наша відповідальність, тому будемо робити все можливе для того, щоб наші жителі почувалися у безпеці», - наголосив Анатолій Мельниченко.

Варто зазначити, що під час формування бюджету на 2021 рік були виділені кошти для реалізації даноїпрограми.

На найближчій сесії Оліївської сільської ради програму затверджуватимуть  депутати.  З втіленням програми впровадиться новий формат роботи дільничого офіцера поліції, який передбачає його постійну присутність на території громади, більш тісну співпрацю з населенням та керівництвом ТГ, підзвітність громаді та додаткові функції (більший акцент та попередження правопорушень, оформлення адміністративних матеріалів за порушення ПДР, часткова передача функцій дозвільної системи).

В Програмі передбачено комплекс заходів, що здійснюються на місцевому рівні з метою підтримки діяльності 2-х поліцейських офіцерів громади Оліївської сільської ради ( 1 офіцер на 6000 тис. населення).

В основу реалізації Програми покладено принцип об’єднання зусиль органів місцевого самоврядування, правоохоронних органів, підприємств, організацій та установ різних форм власності, громадськості для забезпечення охорони громадського порядку та профілактики злочинності.

Довідково: «Безпечне місто» – проєкт, що впроваджує єдиний інформаційний простір системи безпеки для українських громад, реалізований як комплекс інноваційних рішень, що забезпечує відеофіксацію транспортного і пішохідного трафіку та дозволяє здійснювати моніторинг і керування діяльністю комунальних служб, поліції та ДСНС у населених пунктах.

Поліцейський офіцер громади – це офіцер поліції, який орієнтований на розв'язання безпекових проблем саме своєї територіальної громади. 80-90% робочого часу поліцейський знаходитиметься в громаді.

Поліцейський  знатиме мешканців громади, яку обслуговує, та їхні проблеми.

Фото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без опису



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування: Звідки Ви отримуєте інформацію про події в громаді?

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь