Оліївська громада
Житомирська область, Житомирський район
Логотип Diia Герб України
gov.ua місцеве самоврядування України
  Пошук

«Поліцейський офіцер громади»: Анатолій Мельниченко підписав Меморандум про співпрацю з правоохоронцями (ФОТОРЕПОРТАЖ)

Дата: 28.01.2021 15:40
Кількість переглядів: 1019

Питання безпеки у громадах обговорили у Житомирській облдержадміністрації. Представники органів місцевого самоврядування та правоохоронці Житомирщини зібралися для того, аби обговорити переваги і можливості, які надає створення системи безпечного міста.

Під час зустрічі правоохоронці та очільники громад, які розвивають систему відеоспостереження у своїх ОТГ, поділилися досвідом щодо ефективності даного обладнання. Обговорили і питання щодо підтримки проекту «Поліцейський офіцер громади».

Також під час зустрічі Оліївський сільський голова Анатолій Мельниченко підписав Меморандум про співпрацю з ГУНП в Житомирській області в рамках проекту «Поліцейський офіцер громади».

«Ми кожного дня працюємо для того, аби наша громада розвивалась. Один з найважливіших напрямків цього розвитку – безпека наших жителів.

Правопорядок та безпека в громаді – це наша відповідальність, тому будемо робити все можливе для того, щоб наші жителі почувалися у безпеці», - наголосив Анатолій Мельниченко.

Варто зазначити, що під час формування бюджету на 2021 рік були виділені кошти для реалізації даноїпрограми.

На найближчій сесії Оліївської сільської ради програму затверджуватимуть  депутати.  З втіленням програми впровадиться новий формат роботи дільничого офіцера поліції, який передбачає його постійну присутність на території громади, більш тісну співпрацю з населенням та керівництвом ТГ, підзвітність громаді та додаткові функції (більший акцент та попередження правопорушень, оформлення адміністративних матеріалів за порушення ПДР, часткова передача функцій дозвільної системи).

В Програмі передбачено комплекс заходів, що здійснюються на місцевому рівні з метою підтримки діяльності 2-х поліцейських офіцерів громади Оліївської сільської ради ( 1 офіцер на 6000 тис. населення).

В основу реалізації Програми покладено принцип об’єднання зусиль органів місцевого самоврядування, правоохоронних органів, підприємств, організацій та установ різних форм власності, громадськості для забезпечення охорони громадського порядку та профілактики злочинності.

Довідково: «Безпечне місто» – проєкт, що впроваджує єдиний інформаційний простір системи безпеки для українських громад, реалізований як комплекс інноваційних рішень, що забезпечує відеофіксацію транспортного і пішохідного трафіку та дозволяє здійснювати моніторинг і керування діяльністю комунальних служб, поліції та ДСНС у населених пунктах.

Поліцейський офіцер громади – це офіцер поліції, який орієнтований на розв'язання безпекових проблем саме своєї територіальної громади. 80-90% робочого часу поліцейський знаходитиметься в громаді.

Поліцейський  знатиме мешканців громади, яку обслуговує, та їхні проблеми.

Фото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без опису



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування: Звідки Ви отримуєте інформацію про події в громаді?

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій

Зареєструватись можна буде лише після того, як громада підключить на сайт систему електронної ідентифікації. Наразі очікуємо підключення до ID.gov.ua. Вибачте за тимчасові незручності

Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь