Оліївська громада
Житомирська область, Житомирський район
Логотип Diia Герб України
gov.ua місцеве самоврядування України
  Пошук

Відбулося чергове засідання 3-ї сесії 8-го скликання Оліївської сільської ради

Дата: 02.02.2021 10:30
Кількість переглядів: 725

29 січня під головуванням сільського голови Анатолія Мельниченка пройшло пленарне засідання 3-ї сесії 8-го скликання Оліївської сільської ради за участю секретаря ради Олександра Готича, заступника сільського голови  з  економічних  питань та  інвестиційної  діяльності  Оксани Грищенко, керівників та  спеціалістів  структурних  підрозділів  апарату  сільської  ради.  

У ході сесійного засідання депутати розглянули та прийняли відповідні рішення з майже 60 питань порядку денного.   Зокрема, депутати Оліївської сільської ради звернулися до Президента України, Верховної Ради України та Кабінету Міністрів України щодо неприпустимості зростання цін на постачання та розподіл електричної енергії, постачання природного газу та розподіл природного газу.  

Заслухавши начальника фінансового відділу Лілію Дякевич, було затверджено звіт про виконання сільського бюджету за 2020 рік. Після доповіді начальника Служби у справах дітей Олени Савельєвої, депутати затвердили Положення про службу у справах дітей Оліївської сільської ради Житомирського району Житомирської області у новій редакції. Також Олена Савельєва доповіла про сільську Програму виконання заходів Державної соціальної програми «Національний план дій щодо реалізації Конвенції ООН про права дитини на 2021 рік». Підростаючого покоління стосувався і ряд питань в сфері освіти, які були прийняті на сесії, зокрема:

«Про затвердження Програми «Дітям Оліївської ОТГ – безпечне та якісне харчування» на 2021-2025 роки»;

«Про затвердження  Програми  підтримки обдарованих дітей та педагогічних працівників Оліївської громади на 2021-2025 роки»;

«Про проведення конкурсу на визначення опорного закладу загальної середньої освіти Оліївської сільської ради».

Сільський голова неодноразово наголошував на тому, що піклування про дітей є пріоритетним у роботі Оліївської сільської ради. Важливим для керівництва та депутатів є і піклування про безпеку громадян.

Черговим кроком у цьому напрямку стало прийняття Програми «Поліцейський офіцер громади» на 2021-2023 роки. Як ми повідомляли, днями в Житомирській облдержадміністрації Оліївський сільський голова Анатолій Мельниченко підписав Меморандум про співпрацю з ГУНП в Житомирській області в рамках проекту «Поліцейський офіцер громади». З втіленням прийнятої програми впровадиться новий формат роботи дільничого офіцера поліції, який передбачає його постійну присутність на території громади, більш тісну співпрацю з населенням та керівництвом ТГ, підзвітність громаді та додаткові функції (більший акцент та попередження правопорушень, оформлення адміністративних матеріалів за порушення ПДР, часткова передача функцій дозвільної системи).

Ще одним болючим питанням для громадян є медична допомога. Керівництво та депутатський корпус сільської ради проаналізували усі можливі варіанти покращення даної ситуації, і, як результат, на сесії були прийняті відповідні рішення.

Раніше було запущено процес створення власного Комунального некомерційного підприємства «Центр первинної медико-санітарної допомоги» Оліївської сільської ради Житомирського району Житомирської області. У процесі стало зрозумілим, що, враховуючи діюче в країні законодавство і реалії нашого часу, найкращим варіантом буде розвиток і розширення на всю територію громади Центру ПМСД, який діє в приєднаній до Оліївської громади Вільській ОТГ. Тому депутати прийняли рішення «Про припинення діяльності Комунального некомерційного підприємства «Центр первинної медико-санітарної допомоги» Оліївської сільської ради Житомирського району Житомирської області шляхом ліквідації».

Сьогодні розглядається декілька варіантів позміщення даного Центру. Найоптимальнішим варіантом є розміщення його в будівлі закладу освіти в селі Вільськ. У свою чергу, є бачення переведення дітей для навчання в сучасне приміщення колишньої сільської ради села Вільськ.

Також депутати утворили комісію щодо видалення дерев, кущів, газонів і квітів (зелені насадження) на території сільської ради та надали комунальному підприємству «ЗДОБУТОК» дозвіл на закупівлю обладнання для виготовлення паливних брикетів типу Піні Кей на умовах фінансового лізингу. Як підкреслив сільський голова Анатолій Мельниченко, є план очистити всі дороги громади від кущів, аварійних дерев, і конвертувати отриману сировину в паливні брикети, якими будуть забезпечуватися заклади громади, а в перспективі можливо буде змога і продавати дані брикети, поповнюючи бюджет.

Також депутати затвердили зведені кошторисні розрахунки вартості об’єктів будівництва на поточні ремонти по комунальним закладам Оліївської сільської ради; призначили старосту Зороківського старостинського округу; прийняли ряд інших важливих питань, ознайомитися із рішеннями за якими, після набуття ними чинності у визначеному законодавством порядку, буде можливо в розділі «Офіційні документи» цього веб-сайту.

Фото без описуФото без описуФото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування: Звідки Ви отримуєте інформацію про події в громаді?

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь