Оліївська громада
Житомирська область, Житомирський район
Логотип Diia Герб України
gov.ua місцеве самоврядування України
  Пошук

В Оліївській громаді незабаром стартує місячник «За чисте довкілля»

Дата: 29.03.2021 12:57
Кількість переглядів: 807

  Фото без опису На території Оліївської громади з 1 квітня по 1 травня планується провести місячник «За чисте довкілля».

   Заходи відбуватимуться відповідно до Законів України «Про благоустрій населених пунктів», «Про забезпечення санітарного та епідеміологічного благополуччя населення», «Про місцеве самоврядування в Україні», розпорядження Кабінету Міністрів України від 31.03.2010 р. №777-р «Деякі питання проведення щорічної акції «За чисте довкілля» та дня благоустрою території населених пунктів», з метою забезпечення утримання території населених пунктів Оліївської сільської рад у належному стані, створення сприятливих умов для життєдіяльності громадян, поліпшення екологічного стану та архітектурно-естетичного вигляду об’єктів.

   Місячник покликаний привести в належний стан території населених пунктів, здійснити заходи з ліквідації несанкціонованих сміттєзвалищ, побутових та інших відходів, прибрати та привести в належний санітарний стан прибудинкові території, парки, сквери, дитячі, спортивні та господарські майданчики, кладовища, братські могили, меморіальні комплекси та місця почесних поховань, вулиці, дороги, тротуари, а також забезпечити очищення від сміття берегів водойм та зелених насаджень.

   Роботи із санітарного очищення, приведення у належний стан кладовищ, братських могил, меморіальних комплексів та місць почесних поховань заплановано завершити до проведення поминальних днів. Також - встановити єдиний санітарний день – четвер.

 

   Щодо поминальних днів, хочемо закликати всіх громадян відмовитися від використання штучних квітів, вінків, корзин на кладовищах. Це практика, яку давно впроваджують у інших громадах. Поминати померлих родичів необхідно в храмі, а на кладовище краще принести живі квіти – навіть найпростіші, але живі. Тому що пластмаса та дріт, з яких зроблені штучні квіти, після використання часто спалюються громадянами (що категорично заборонено), і це забруднює повітря. Також дані відходи, які викидають на стихійні сміттєзвалища, стають пастками для пташок та звірят, які заплутуються в дроті. Відмовившись від штучних квітів, ми збережемо природу навколо себе.

 

   В рамках місячника 9 та 23 квітня буде організовано День благоустрою. Зокрема, планується провести акцію з посадки древ. Запрошуємо долучитися до цієї справи громадські організації, навчальні заклади, підприємства.

 

   Також долучитися до всіх заходів з прибирання територій може кожен житель нашої громади. Знаряддя праці для прибирання просимо брати з собою, а для отримання рукавиць та мішків для сміття бажаючі можуть звернутися до старост.

 

  В рамках Дня благоустрою важливо прибрати, зокрема, території пам’яток культурної спадщини. Особливу увагу звернути на благоустрій територій  будинків, споруд, їх комплексів (ансамблів), окремих поховань та некрополів, місць масових поховань померлих та загиблих військовослужбовців (у тому числі іноземців), які загинули у війнах, внаслідок депортації та політичних репресій на території громади, місця бойових дій, визначені місця, пов’язані з важливими історичними подіями.

 

   Давайте разом зробимо нашу громаду чистішою та красивішою!

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування: Звідки Ви отримуєте інформацію про події в громаді?

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь