Оліївська громада
Житомирська область, Житомирський район
Логотип Diia Герб України
gov.ua місцеве самоврядування України
  Пошук

Підпал сухої трави - злочин проти природи!

Дата: 31.03.2021 18:50
Кількість переглядів: 813

Ми вже писали про неприпустимість спалювання сухої рослинності. Сьогодні хочемо поділитися з вами текстом, який яскраво засвідчує, яку непоправну шкоду несуть навколишньому світу наші необдумані дії.

Підпал сухої трави - злочин проти природи, небезпека масштабних пожеж і шкода врожаю!

З приходом весни багато людей, які володіють прибудинковими ділянками, починають палити суху траву. Вони думають, що за допомогою підпалу позбудуться кліщів, які живуть там, швидко очистять ділянку і "оновлять" ґрунт.

Однак це - не тільки велика помилка, а крок, який карається законом, і злочин проти природи. Адже в нашому кліматі трава перегниває і не заважає молодим рослинам. А ось під час підпалу якраз гинуть пагони і насіння рослин.

Також через підпали гинуть багато комах і лялечки, які жили в траві. У сухостої часто в'ють гнізда птахи і вирощують потомство миші, зайці та інші дрібні гризуни. Підпалюючи траву, ви позбавляєте їх дому і життя.

Внаслідок весняних підпалів можуть постраждати дерева - коріння, яке знаходиться над землею або близько до її поверхні, сильно страждає від жару. Не кажучи вже про те, що навіть маленький вогонь може спричинити лісову пожежу або перекинутися на господарські будівлі та будинки.

Трав'яні пожежі знижують і родючість ґрунту, так як під час горіння втрачаються азотні сполуки і руйнуються багато органічних речовин, що необхідні для рослин.

Але найстрашніше, що пожежею людина запускає руйнування біоценозу, адже кожна рослина і комаха дуже важливі для екологічної рівноваги.

Тому ні в якому разі не паліть траву навесні і попереджайте всіх знайомих, сусідів, щоб не робили цього. Адже плата за такий екологічний злочин може бути занадто високою.

Джерело інформації: Фельдман Екопарк.

Фото без описуФото без описуФото без описуФото без опису

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування: Звідки Ви отримуєте інформацію про події в громаді?

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь