Оліївська громада
Житомирська область, Житомирський район
Логотип Diia Герб України
gov.ua місцеве самоврядування України
  Пошук

Інформація щодо дітей Оліївської громади, які навчаються в закладах освіти Житомира

Дата: 13.04.2021 12:50
Кількість переглядів: 675

Фото без опису1 червня 2020 року Оліївською сільською радою підписано Договір про співпрацю з Житомирською міською радою, відповідно до якого сільська рада сплачує до міського бюджету кошти за надання освітніх послуг дітям, які зареєстровані на території Оліївської громади та зараховуються до закладів загальної середньої освіти, починаючи з 1 вересня 2019 року, та закладів дошкільної освіти, починаючи з 1 червня  2020 року. Крім того, сільська рада взяла на себе додаткові зобов’язання про оплату послуг з харчування дітей:

  •  у дошкільних закладах міста (відповідно 30% від вартості, аналогічно до вартості з міського бюджету) для дітей без пільгових категорій;
  • у закладах загальної середньої освіти (аналогічно до вартості з міського бюджету) для учнів 1-4 класів без пільгових категорій;
  • у дошкільних закладах і закладах загальної середньої освіти (аналогічно до вартості з міського бюджету) для вихованців і учнів пільгових категорій, які визначені рішенням Житомирського міськвиконкому.

Таким чином, розмір оплати з бюджету Оліївської сільської територіальної громади за 1 дитину, яка зареєстрована на території Оліївської сільської ради і навчається у закладах освіти міста Житомира складає:

1.  7454,0 грн. – за освітні послуги у закладах загальної середньої освіти (на рік).

2. 44864,0 грн. - за освітні послуги у закладах дошкільної освіти (на рік).

3. 13,77 грн. - за харчування у закладах дошкільної освіти вихованців без пільгових категорій (в день)

4. 22,95 грн. - за харчування у закладах дошкільної освіти вихованців з багатодітних сімей (в день)

5. 45,90 грн. - за харчування у закладах дошкільної освіти вихованців пільгових категорій (в день)

6. 9,20 грн. – за харчування (сніданок) у закладах загальної середньої освіти учнів 1-4 класів без пільгових категорій (в день).

7. 20,20 грн. - за харчування (сніданок) у закладах загальної середньої освіти учнів 1-4 класів пільгових категорій (в день).

8. 23,70 грн. - за харчування (обід) у закладах загальної середньої освіти учнів 1-11 класів пільгових категорій (в день).

 

На території громади функціонує 7 закладів загальної середньої освіти та 9 закладів дошкільної освіти, за якими закріплена територія обслуговування. Однак, з об’єктивних обставин є населені пункти та мікрорайони, в яких неможливо забезпечити територіальну доступність до закладів освіти громади, а найближчими до місця проживання є навчальні заклади Житомирської міської ради. 

У зв’язку з цим, рішенням Оліївської сільської ради від 19.03.2021 № 126 дозвіл на зарахування дітей Оліївської громади до закладів освіти Житомирської міської територіальної громади з оплатою освітніх та інших послуг за рахунок видатків бюджету Оліївської сільської територіальної громади відповідно до Договору  про співпрацю від 01.06.2020 р. надається:

1. До закладів загальної середньої освіти – дітей, які зареєстровані в  с. Довжик,              с. Оліївка (житлові масиви «Крошенський», «Народицький», «Крок», вулиці Народицька, Залізнична, Євгена Рихліка);

2. До закладів дошкільної освіти – дітей, які зареєстровані в с. Довжик,                          с. Сонячне, с. Оліївка (житлові масиви «Крошенський», «Народицький», «Крок», «Хутір Дальній», дачне товариство «Хутір Дальній», вулиці Народицька, Залізнична, Євгена Рихліка, Андріївська, Зоряна, Гетьмана Виговського, Оліївська, Калинова, Будівельна, Івана Сірка, провулки Виговського, Сонячний).   

В інших населених пунктах територіальна доступність  до закладів освіти громади забезпечується шляхом підвозу учнів шкільними автобусами.

Зазначаємо, що чинне законодавство не обмежує право батьків обирати заклад освіти, а право дитини здобувати початкову та базову середню освіту у найбільш доступному та наближеному до місця її проживання закладі освіти (ст. 13 Закону України «Про освіту»,  ст. 8  Закону України «Про повну загальну середню освіту»).        


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування: Звідки Ви отримуєте інформацію про події в громаді?

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь