Оліївська громада
Житомирська область, Житомирський район
Логотип Diia Герб України
gov.ua місцеве самоврядування України
  Пошук

35-ті роковини Чорнобильської катастрофи. Пам'ятаємо

Дата: 26.04.2021 16:56
Кількість переглядів: 687

Цього року, 26 квітня, минає 35 років після того, як на 4-му енергоблоці Чорнобильської атомної електростанції сталася катастрофа планетарного масштабу, яка є найбільшою за всю історію ядерної енергетики, як за кількістю загиблих і потерпілих від її наслідків людей, так і за економічним збитком.

 

Ця трагічна дата назавжди змінила історію Чорнобильської АЕС. День, який сколихнув увесь світ та змінив ставлення до використання мирного атома. День, який безповоротно змінив долі тисяч людей.

 Над подоланням наслідків Чорнобильської катастрофи зараз працюють близько 40 країн світу, які надають підтримку у ліквідації наслідків аварії на територіях,  що зазнали радіаційного ураження. За ці роки ситуація навколо Чорнобильської станції та у зоні відчуження змінилася на краще, але багато питань ще залишаються відкритими.

Цього дня, в  клубних закладах та бібліотеках Оліївської громади пройшов ряд тематичних заходів: місцеві аматори декламували тематичні вірші, звучали тематичні пісні, у своїх дописах згадували героїв-земляків.

«Сільська рада  надасть матеріальні виплати кожному герою-ліквідатору до роковин трагедії. Це найменше, що ми сьогодні можемо зробити для них.

Ми маємо шанувати учасників ліквідації аварії на ЧАЕС, які серед нас та гідно вшанувати тих, хто поклав своє життя або віддав своє здоров’я за те, щоб ми сьогодні могли спокійно жити»,- зазначив Оліївський сільський голова Анатолій Мельниченко.

Нагадаємо, що днями  герої-ліквідатори зібралися біля меморіального пам’ятного знаку «Тим, кому завдячуємо життям», що знаходиться у смт. Новогуйвинське. Відбулося заупокійне Богослужіння за загиблими та померлими ліквідаторами, також присутні вшанували їх хвилиною мовчання. 

 До того ж, сьогодні старости Оліївської громади від імені сільського голови Анатолія Мельниченка вручили почесні грамоти та пам'ятні медалі нашим землякам, які також брали участи у ліквідації наслідків Чорнобильської трагедії.

Фото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування: Звідки Ви отримуєте інформацію про події в громаді?

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь