Оліївська громада
Житомирська область, Житомирський район
Логотип Diia Герб України
gov.ua місцеве самоврядування України
  Пошук

13 травня – сьома роковина від дня смерті майора Вадима Заброцького.

Дата: 13.05.2021 17:00
Кількість переглядів: 517

Фото без опису


Сьогодні, 13 травня, представники Оліївської сільської ради вшанували пам'ять майора Вадима Заброцького, похованого у селі Світин. Секретар Оліївської сільської ради Олександр Готич, головний спеціаліст з військового обліку Юрій Семеній поклали квіти до пам'ятника загиблого Героя.

 

Вадим Йосипович Заброцький  загинув разом з побратимами в 2014 р. на околиці с. Октябрське (нині - Маячка) (Слов'янський район), що за 20 км від м. Краматорська. Під час руху колона десантників, яка супроводжувала розрахунки 82-мм мінометів та продовольство на блок-пости, потрапила в засідку терористів та була обстріляна з підствольних гранатометів та зі стрілецької зброї. Першим ударом було підбито головний БТР-80, який вже заїхав на міст. Терористи поцілили з РПГ у двигун другого БТРа, один з автомобілів ГАЗ-66 повністю згорів. Внаслідок годинного бою разом з Вадимом загинули капітан Віталій Дульчик, сержант Віталій Рудий, молодший сержант Сергій Хрущ, старший солдат Олександр Якимов, сержант Олег Славіцький.

Народився Вадим Заброцький 17 червня 1979 року в Житомирі. Завжди мріяв бути військовим, 2001 року закінчив Харківський інститут танкових військ Національного технічного університету «Харківський політехнічний інститут». 2007 року брав участь у миротворчій місії в Косово. У зону проведення антитерористичної операції Вадим Йосипович пішов у званні капітана, був заступником начальника штабу батальйону 95-ї окремої аеромобільної бригади Високо-мобільних десантних військ Збройних сил України. У Героя залишилися батьки, дружина і двоє донечок.

За виявлений героїзм Вадиму присвоєно звання майора (посмертно). Указом Президента № 543/2014 від 20 червня 2014р., «за особисту мужність і героїзм, виявлені у захисті державного суверенітету та територіальної цілісності України, вірність військовій присязі та незламність духу», Вадим Заброцький нагороджений орденом «За мужність» III ступеня (посмертно). Нагороджений медаллю ВГО «Країна» «За визволення Словянська» (посмертно).

Вадим Заброцький є справжнім сином свого народу, палким патріотом, який у важкий для всієї країни час, не роздумуючи і усвідомлюючи відповідальність перед батьківщиною і родиною, віддав своє життя за єдину та незалежну українську державу.


Вічна йому пам’ять! Герої не вмирають!

 

Фото без описуФото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування: Звідки Ви отримуєте інформацію про події в громаді?

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь