Оліївська громада
Житомирська область, Житомирський район
Логотип Diia Герб України
gov.ua місцеве самоврядування України
  Пошук

Національний спротив. Законопроєкт 5557

Дата: 24.06.2021 15:43
Кількість переглядів: 344

25 травня 2021 року Президент України Володимир Зеленський вніс у Верховну Раду законопроєкт № 5557 "Про основи національного спротиву". 

Даний законопроєкт пропонує визначити правові та організаційні засади національного спротиву, основи його підготовки та ведення, завдання і повноваження сил безпеки та сил оборони з питань національного спротиву.

Цілями проєкту закону є визначення правових та організаційних засад національного спротиву, основ його підготовки та ведення, завдань і повноважень сил безпеки та сил оборони з питань національного спротиву.

Завданнями проєкту є: формування в Україні національного спротиву; сприяння максимально широкому залученню населення до дій, спрямованих на забезпечення суверенітету і територіальної цілісності держави; визначення завдань територіальної оборони, руху опору і підготовки громадян України до національного спротиву; встановлення порядку організації, підготовки та ведення територіальної оборони і руху опору; унормування повноважень органів державної влади та місцевого самоврядування з питань національного спротиву; визначення засад фінансування і матеріального забезпечення національного спротиву та забезпечення соціального захисту військовослужбовців і добровольців Сил територіальної оборони Збройних сил України та осіб, які виконують завдання руху опору.

З більш детальною інформацією щодо законопроєкту № 5557 та думок експертів можна ознайомитися за посиланнями на інформації, розміщені на вебсайті Житомирської райдержадміністрації:

  1. Хто зможе долучитися до національного спротиву? Думка експертів. - http://zhytomyr-rda.gov.ua/zakonoproiekt-5557-khto-zmozhe-doluchytysia-do-natsionalnoho-sprotyvu-dumka-ekspertiv/
  1. Як саме законопроєкт посилить обороноздатність України? Думка експертів. - http://zhytomyr-rda.gov.ua/iak-same-zakonoproiekt-5557-posylyt-oboronozdatnist-ukrainy-dumka-ekspertiv/
  1. Національний спротив - основа Незалежності - http://zhytomyr-rda.gov.ua/natsionalnyj-sprotyv-osnova-nezalezhnosti-zakonoproiekt-5557/

Національний спротив: ЗСУ та пропозиції Зеленського


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування: Звідки Ви отримуєте інформацію про події в громаді?

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь