Оліївська громада
Житомирська область, Житомирський район
Логотип Diia Герб України
gov.ua місцеве самоврядування України
  Пошук

Ліс - душа планети, живий скарб нашої землі!

Дата: 13.07.2021 13:13
Кількість переглядів: 4031

Ліс, як відомо, – це легені нашої планети. Без зростаючих зелених рослин людство буде приречене на раптову загибель, адже нам просто не вистачить кисню, такого необхідного для дихання.

Також ліс є годувальником і лікарем для людини. Тут можна знайти їстівні гриби, ягоди, горіхи та різноманітні трави, що володіють цілющими властивостями. Крім того, в лісі на законних підставах мешкають різні види диких тварин, птахів, риб. Лісові ресурси є національним надбанням кожної країни, тому слід приділяти особливу увагу їх захисту.

Люди часто приходять до лісу аж ніяк не з благими намірами. У гонитві за прибутком вони виробляють незаконні вирубки, займаються браконьєрством, що не відновлюють вироблення лісові масиви, руйнують ґрунт, забруднюють водойми. В результаті порушується важливе природну рівновагу, що самим негативним чином відбивається на екології та, відповідно, на людському здоров’ї.

Саме тому влада будь-якої держави повинна розробляти ефективні заходи з охорони лісу та екології, справедливо караючи всіх винуватців у знищенні зеленої природи.

Фото без опису

Важливо захищати ліси від лісових пожеж, які завдають їм непоправної шкоди. Всім слід пам’ятати, що тільки життя в злагоді з природою подарує людству щастя, здоров’я і довголіття. Якщо пустити питання збереження лісових масивів на самоплив, не тільки майбутнє життя нащадків, а й здоров’я сучасників опиниться під загрозою. Світ може спіткати необоротна глобальна екологічна катастрофа.

Особливо сьогодні ліс страждає від людського свавілля. Тільки від несанкціонованої вирубки лісу гинуть тисячі тварин і рослин в рік.

Для боротьби з так званими “чорними лісорубами” необхідно посилення санкцій для порушників, залучення до адміністративної та кримінальної відповідальності. Також необхідне відродження лісової охоронної служби й оснащення її останніми новинками техніки.

Фото без опису

Чи не менше, ніж від діяльності “чорних лісорубів”, ліс гине від пожеж. І найчастіше причиною лісових пожеж є людина.

Громадян, які не дотримуються вимог пожежної безпеки, слід залучати до адміністративної відповідальності. Адже вони наражають на небезпеку не тільки своє життя, а й ставлять під загрозу життя інших людей, громадську безпеку і стан лісу.

Чому потрібно захищати ліси? Ліс є однією з екосистем планети, яка до сьогоднішнього дня в найменшій мірі змінилася під впливом людської діяльності. Завдяки використанню лісу, людство має можливість відновлювати деякі компоненти біосфери, які зникли в результаті господарської діяльності людини, а також проводити різні вироби для власного користування.

Роль лісів неможливо переоцінити з точки зору розвитку економіки різних країн, поліпшення стану навколишнього середовища і підвищення добробуту народів. Деревина є одним з головних джерел палива, відмінним будівельним матеріалом, сировиною для отримання різного роду речовин (лікарських, технічних, фарбувальних).

Як бачимо, значення лісів в житті людини дуже велике, і тому так важливо охороняти ліси від браконьєрства, вирубки та пожеж, а також від засмічення різними відходами та сміттям.

Фото без опису

Кожне посаджене, дбайливо вирощене та збережене дерево – це без  перебільшення цінний вклад у зелену скарбницю держави, дарунок майбутнім поколінням, справжня ціна якого визначається через десятки років. І вимірюватиметься вона не лише у грошовому еквавіленті, тому що ліс – це частина нашого життя, фактор який відчутно впливає на екологічний стан навколишнього середовища і на наше здоров’я.

Фото без опису

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування: Звідки Ви отримуєте інформацію про події в громаді?

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій

Зареєструватись можна буде лише після того, як громада підключить на сайт систему електронної ідентифікації. Наразі очікуємо підключення до ID.gov.ua. Вибачте за тимчасові незручності

Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь