Оліївська громада
Житомирська область, Житомирський район
Логотип Diia Герб України
gov.ua місцеве самоврядування України
  Пошук

Ліс - душа планети, живий скарб нашої землі!

Дата: 13.07.2021 13:13
Кількість переглядів: 3922

Ліс, як відомо, – це легені нашої планети. Без зростаючих зелених рослин людство буде приречене на раптову загибель, адже нам просто не вистачить кисню, такого необхідного для дихання.

Також ліс є годувальником і лікарем для людини. Тут можна знайти їстівні гриби, ягоди, горіхи та різноманітні трави, що володіють цілющими властивостями. Крім того, в лісі на законних підставах мешкають різні види диких тварин, птахів, риб. Лісові ресурси є національним надбанням кожної країни, тому слід приділяти особливу увагу їх захисту.

Люди часто приходять до лісу аж ніяк не з благими намірами. У гонитві за прибутком вони виробляють незаконні вирубки, займаються браконьєрством, що не відновлюють вироблення лісові масиви, руйнують ґрунт, забруднюють водойми. В результаті порушується важливе природну рівновагу, що самим негативним чином відбивається на екології та, відповідно, на людському здоров’ї.

Саме тому влада будь-якої держави повинна розробляти ефективні заходи з охорони лісу та екології, справедливо караючи всіх винуватців у знищенні зеленої природи.

Фото без опису

Важливо захищати ліси від лісових пожеж, які завдають їм непоправної шкоди. Всім слід пам’ятати, що тільки життя в злагоді з природою подарує людству щастя, здоров’я і довголіття. Якщо пустити питання збереження лісових масивів на самоплив, не тільки майбутнє життя нащадків, а й здоров’я сучасників опиниться під загрозою. Світ може спіткати необоротна глобальна екологічна катастрофа.

Особливо сьогодні ліс страждає від людського свавілля. Тільки від несанкціонованої вирубки лісу гинуть тисячі тварин і рослин в рік.

Для боротьби з так званими “чорними лісорубами” необхідно посилення санкцій для порушників, залучення до адміністративної та кримінальної відповідальності. Також необхідне відродження лісової охоронної служби й оснащення її останніми новинками техніки.

Фото без опису

Чи не менше, ніж від діяльності “чорних лісорубів”, ліс гине від пожеж. І найчастіше причиною лісових пожеж є людина.

Громадян, які не дотримуються вимог пожежної безпеки, слід залучати до адміністративної відповідальності. Адже вони наражають на небезпеку не тільки своє життя, а й ставлять під загрозу життя інших людей, громадську безпеку і стан лісу.

Чому потрібно захищати ліси? Ліс є однією з екосистем планети, яка до сьогоднішнього дня в найменшій мірі змінилася під впливом людської діяльності. Завдяки використанню лісу, людство має можливість відновлювати деякі компоненти біосфери, які зникли в результаті господарської діяльності людини, а також проводити різні вироби для власного користування.

Роль лісів неможливо переоцінити з точки зору розвитку економіки різних країн, поліпшення стану навколишнього середовища і підвищення добробуту народів. Деревина є одним з головних джерел палива, відмінним будівельним матеріалом, сировиною для отримання різного роду речовин (лікарських, технічних, фарбувальних).

Як бачимо, значення лісів в житті людини дуже велике, і тому так важливо охороняти ліси від браконьєрства, вирубки та пожеж, а також від засмічення різними відходами та сміттям.

Фото без опису

Кожне посаджене, дбайливо вирощене та збережене дерево – це без  перебільшення цінний вклад у зелену скарбницю держави, дарунок майбутнім поколінням, справжня ціна якого визначається через десятки років. І вимірюватиметься вона не лише у грошовому еквавіленті, тому що ліс – це частина нашого життя, фактор який відчутно впливає на екологічний стан навколишнього середовища і на наше здоров’я.

Фото без опису

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування: Звідки Ви отримуєте інформацію про події в громаді?

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь