Оліївська громада
Житомирська область, Житомирський район
Логотип Diia Герб України
gov.ua місцеве самоврядування України
  Пошук

Оновлені карантинні правила, запровадження жовтих та зелених COVID – сертифікатів.

Дата: 20.09.2021 08:10
Кількість переглядів: 241

Від сьогодні, 20 вересня, по всій території України почали діяти нові карантинні правила.

Відповідно до прийнятої Постанови КМУ від 13 вересня 2021 р. № 954, запроваджено 2 типи внутрішніх COVID – сертифікатів. Запровадження даних сертифікатів дозволить економіці надалі функціонувати й водночас тримати розповсюдження вірусу під контролем, такі COVID-сертифікати використовуватимуться в межах України в разі посилення карантинних обмежень. Отримати їх можна через додаток "Дія" (електронний) або завантажити й роздрукувати через портал (паперовий).

"Жовтий" сертифікат видаватиметься після першого щеплення дводозною вакциною проти COVID-19, терміном 120 днів. Із "жовтим" сертифікатом заклади освіти, розваг, громадського харчування та спортивні зали зможуть уникнути карантинних обмежень у "жовтій" зоні.

"Зелений" сертифікат можна отримати відразу після другого щеплення дводозною вакциною або через 14 днів після щеплення однодозною вакциною проти COVID-19. Він свідчитиме про повний імунний захист і діятиме впродовж 365 днів (1 року). "Зелені" сертифікати дадуть змогу уникнути обмежень у "червоних" зонах. Наприклад, заклади громадського харчування не будуть зачиняти за умови, якщо весь персонал та відвідувачі на 100% мають "зелені" сертифікати.

Вакцинація – це єдиний надійний захист від коронавірусної хвороби та її наслідків. Це швидко, просто та безпечно, а головне – краще, ніж дороговартісне лікування та реабілітація після наслідків перенесенного COVID-19. Це єдиний шлях до подолання пандемії та повернення до звичайного способу життя.

За словами лікарів, всі зареєстровані вакцини — безпечні й ефективно формують імунітет. Дізнайтися більше про вакцини можна на офіційному сайті vaccination.covid19.gov.ua

Все, що вам необхідно – це прийти до пункту щеплення та провакцинуватися.

На території Оліївської громади діють два пункти щеплення на базі сімейних амбулаторій в с.Троковичі (понеділок, середа та п’ятниця з 8.00 до 15.00 години, телефон для довідок: 0966583975-Дарина Іванівна) та в с.Ксаверівка з понеділка по суботу з 8.00 до 15.00. Тел.: 0978850116-Олександра Костянтинівна. Щеплення проводиться вакцинами AstraZeneca та Coronavac.

 

Крім цього, бажаючі провакцинуватися можуть записатися на імунізацію в фельшарських пунктах свого села. При формуванні групи у кількості 10-15 чоловік вакцинація проводитиметься мобільними бригадами.

 

Будемо відповідальними!


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування: Звідки Ви отримуєте інформацію про події в громаді?

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій

Зареєструватись можна буде лише після того, як громада підключить на сайт систему електронної ідентифікації. Наразі очікуємо підключення до ID.gov.ua. Вибачте за тимчасові незручності

Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь