Оліївська громада
Житомирська область, Житомирський район
Логотип Diia Герб України
gov.ua місцеве самоврядування України
  Пошук

В Оліївській сільській раді безкоштовно допомагатимуть у похованні окремих категорій громадян

Дата: 07.10.2021 12:16
Кількість переглядів: 1367

Фото без описуВ Оліївській сільській раді зробили черговий крок для підтримки соціально незахищених верств населення та їх близьких. Відтепер громада надаватиме безкоштовну допомогу в похованні громадян, рідні яких не мають змоги самотужки вирішити це  надзвичайно важливе питання. Те, що поховання громадян є дороговартісним, це відомо всім. Саме тому керівництво громади, депутати, члени виконком дійшли єдиного бачення щодо допомоги жителям у цьому питанні. Відповідне рішення було прйнято на засіданні виконавчого комітету.

«Ми добре знаємо, в яких складних умовах живуть сьогодні наші співгромадяни, багато з яких буквально виживають. Про які високі матерії можна говорити, коли бачиш, як старенька бабуся мусить і в палюче сонце і в лютий мороз на асфальті продавати вирощену продукцію, аби заробити на хліб… Ми в Оліївській громаді в силу можливостей намагаємось зробити реальні кроки, аби надавати всебічну підтримку нашим старшим громадянам та всім соціально незахищеним верствам населення. Це і намагання зробити доступнішою для них допомогу сімейного лікаря, це і ряд соціальних програм, які діють у сільській раді, це і робота КП "Центр надання соціальних послуг". Складним для всіх є і питання поховання. У той час, коли рідні та близькі переживають втрату близької людини, на їх плечі в цій ситуації лягає ще й фінансовий тягар. Зрозуміло, що не всі можуть впоратися з цим – змушені позичати кошти, просити допомогти хто чим може.  Тому після довгих консультацій прийняли рішення щодо допомоги в похованні окремих категорій громадян, яку надаватиме комунальне підприємство сільської ради», - коментує Оліївський сільський голова Анатолій Мельниченко.

Нижче надаємо детальну інформацію, яким категоріям громадян та яка саме допомога буде надаватися. Однак просимо жителів з розумінням ставитися до даного питання. А саме звертатися в тих випадках, коли у рідних померлого дійсно немає можливості самостійно зробити все необхідне для поховання.

КП «Добробут» за фінансування Оліївської сільської ради, починає надавати допомогу в похованні окремих категорій громадян, які зареєстровані на території громади, а саме:
- Учасники бойових дій
- Особи, які отримали інвалідність внаслідок війни (І, ІІ, ІІІ група);
- Особи, які постраждали внаслідок Чорнобильської катастрофи, віднесених до кат. 1;
- Учасники ліквідації наслідків аварії на Чорнобильській АЕС, віднесених до кат. 2;
- Вдови постраждалих та ліквідаторів наслідків аварії на Чорнобильській АЕС;
-  Ветерани військової служби, ветерани органів внутрішніх справ, ветерани Національної поліції, ветерани податкової міліції, ветерани державної пожежної охорони, ветерани Державної кримінально-виконавчої служби, ветерани служби цивільного захисту, ветерани держспецзв’язку; 
- Діти віком від шести років потерпілих від Чорнобильської катастрофи, яким встановлено інвалідність, пов’язану з Чорнобильською катастрофою; 
- Особи з багатодітних сімей; 
-  Діти з інвалідністю віком від шести років; 
-  Особи, з інвалідністю (І, ІІ, ІІІ групи); 
-  Пенсіонери за віком.

Послуги та товари, які надаються: 
- Надання послуг автокатафалку;
- Надання супроводу автобусом (підвіз людей до кладовища чи на обід);
- Копання могил;
- Домовина;
- Хрест;
- Вінки (квіти); 
- Покривало;
- Подушка;
- Ритуальна атрибутика.

Процедура по похованню: особа, яка зобов’язалась поховати померлого, звертається до старости свого округу для отримання довідки про реєстрацію померлого, а також для погодження, які послуги або (і) товари необхідні. Телефонують в КП «Добробут» по номеру 097-110-55-77 для подальшого погодження. Також необхідно підготувати копії паспорта та ідентифікаційного номера заявника, копії свідоцтва про смерть, копія документа, що підтверджує пільгову категорію громадянина.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування: Звідки Ви отримуєте інформацію про події в громаді?

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь