Оліївська громада
Житомирська область, Житомирський район
Логотип Diia Герб України
gov.ua місцеве самоврядування України
  Пошук

Чим цікавою є книга «Мальована історія України»?

Дата: 23.11.2021 09:00
Кількість переглядів: 437

Її авторами є брати Капранови – письменники та засновники ЮтубКаналу «ім. Т.Г. Шевченка», що вже має біля півмільйона підписників та є незаперечним флагманом Україномовного ютубу. Фото без опису

В книзі чи не вперше подано чітку хронологію нашої державності : від часів Трипільської культури через перемоги й поразки періоду гетьманщини та Війська Запорізького до військових звитяг періоди УНР та нескорених вояків УПА аж до Акту проголошення Незалежності в 1991, автором якого є людина – легенда визвольного руху Левко Лук’яненко (с.78), що відбув у тюрмах і таборах понад 25 років.
У битві під Оршею 15 тисячне військо Великого Гетьмана князя Костянтина Острозького (велике князівство Литовське і Руське) перемогло 80-тисячне військо московитів в 1514 р. (с.30).
Декілька місяців під керівництвом Тaраса Бульби – Боровця (засновника УПА «Поліська Січ» та автора книги «Армія без держави», який помер в еміграції в США у 1981 р.) на теренах нашої області з центром у стародавньому Олевську діяла незалежна від німецької окупаційної влади та комуністичної верхівки, що вже втекла від німців, Олевська республіка (с.70).
Книга також знайомить нас одразу із двома видатними в’язнями сумління:
Героєм України (посмертно) поетом Василем Стусом (відомий нам за фільмом 2019 р. «Заборонений», книгу про якого «Справа Василя Стуса» авторства Вахтанга Кіпіані марно намагався через суд заборонити лідер ОПЗЖ Медведчук) та народним депутатом від «ЄС» Мустафою Джемілєвим, якого за правозахисну діяльність засуджували 7 разів, і який сумарно провів у неволі 15 років життя (с.76).

Портрети видатних українців намальовані відомим художником та громадським діячем, музикантом (лідер і вокаліст групи «От вінта») нашим земляком Юрком Журавлем (народився в м.Овруч Житомирської області), автором книги-календаря «Знай наших», що прикрашає кабінети очільників Оліївської ОТГ.

Цікавим є й те, що примірник однієї із книжок містить автограф Авторів із щирим побажанням: «Смачного читання». А від себе додамо: читання цікавого, корисного, пізнавального!

 

Фото без описуФото без описуФото без опису



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування: Звідки Ви отримуєте інформацію про події в громаді?

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь