Оліївська громада
Житомирська область, Житомирський район
Логотип Diia Герб України
gov.ua місцеве самоврядування України
  Пошук

В Оліївській громаді - нова сучасна амбулаторія

Дата: 01.12.2021 09:42
Кількість переглядів: 1027

30 листопада в Оліївській сільській раді відбулося відкриття нової сучасної амбулаторії загальної практики сімейної медицини. Медичний заклад розташований у с. Оліївка по вулиці Зоряній (неподалік села Сонячне). В закладі зможуть обслуговуватись жителі Оліївки, Піщанки, Сонячного, Світина, Кам’янки й всі бажаючі з інших сіл, що підписали декларації з сімейним лікарем. Також всі зможуть отримувати невідкладну допомогу. 

На урочистий захід завітали голова Житомирської обласної державної адміністрації Віталій Бунечко, в.о. голови Житомирської РДА Олександр Хомич, помічник народного депутата України Сергія Кузьміних Світлана Прокофьєва, очільник Чуднівської районної лікарні Ігор Лукашенко.

Раніше в Оліївці не було амбулаторії, а жителів Сонячного обслуговували в маленькому приміщенні ФП. За багатьма медичними послугами людям доводилося їхати до Житомира, тому що можливості надавати їх на місці не було. Відтак, відкриття нової амбулаторії стало знаковою подією для усієї громади, подією, на яку місцеві жителі чекали не один десяток років.

Також за кошти державної програми для медичних працівників амбулаторії придбано службовий автомобіль марки «Рено Дастер».

В амбулаторії передбачено медичне обладнання, комп’ютерна техніка та меблі, відповідно до табеля оснащення, затвердженого МОЗ. Підключення до високошвидкісного Інтернету дозволить надавати послуги телемедицини. Проєктом передбачені кабінети лікаря, для щеплення, здорової дитини, лабораторія, аби амбулаторія могла прийняти перших пацієнтів.

Нова амбулаторія повністю відповідає усім сучасним вимогам, зокрема й для надання послуг людям з інвалідністю. Дедалі більше сучасних амбулаторій загальної практики сімейної медицини відкриваються в територіальних громадах Житомирщини завдяки програмі Президента «Велике будівництво». Як повідомив під час відкриття голова Житомирської ОДА,  3200 жителів зможуть отримувати якісні медичні послуги в цій амбулаторії. Це вже 21 заклад такого типу в області. 

"Нова амбулаторія в Оліївці – це яскравий приклад співпраці Держави, області та громади, які реалізували важливий для громади проєкт. Адже амбулаторія - це перша інстанція, куди звертаються люди, якщо виникли проблеми зі здоров'ям. Загальна вартість склала майже 9 мільйонів гривень, із них майже 30% становив внесок громади. Це найбільша частка серед усіх громад області",- сказав Віталій Бунечко.

Оліївський сільський голова Анатолій Мельниченко підкреслив, що відкриття нової сучасної амбулаторії є черговим кроком щодо наближення якісних медичних послуг до населення, піклування про здоров'я, комфорт та безпеку громадян. Дана подія є ще одним свідченням спільної плідної роботи сільської ради та влади області, за підтримки Президента України, щодо піклування про жителів громади. Анатолій Мельниченко подякував голові Житомирської обласної державної адміністрації Віталію Бунечку, його команді високих професіоналів, в.о. голови Житомирської РДА Олександру Хомичу,  народному депутату України Сергію Кузьміних за постійне розуміння проблем жителів та спільні дії щодо оперативного, якісного їх вирішення.
Приміщення амбулаторії освятив настоятель храму Різдва Пресвятої Богородиці в с. Оліївка отець Андрій Погоров, подарувавши Оліївському сільському голові ікону святого великомученика і цілителя Пантелеймона.

Фото без опису

Фото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без опису

Фото без опису

Фото без описуФото без описуФото без опису

Фото без описуФото без опису

Фото без опису

Фото без описуФото без описуФото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування: Звідки Ви отримуєте інформацію про події в громаді?

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь