Оліївська громада
Житомирська область, Житомирський район
Логотип Diia Герб України
gov.ua місцеве самоврядування України
  Пошук

ВІТАЛІЙ БУНЕЧКО: БЮДЖЕТ НА 2022 РІК ПЕРЕДБАЧАЄ 3,5 МЛРД ГРН ДЛЯ РЕАЛІЗАЦІЇ ПРОЄКТІВ ПРОГРАМИ «ВЕЛИКЕ БУДІВНИЦТВО» НА ЖИТОМИРЩИНІ

Дата: 16.12.2021 14:04
Кількість переглядів: 134

Сьогодні на черговій 8-ї сесії Житомирської обласної ради депутатським корпусом у повному складі було прийнято бюджет області на 2022 рік.

Як зазначив голова Житомирської ОДА Віталій Бунечко, загальний обсяг обласного бюджету становитиме 3,6 млрд грн, що на 15,1% більше, аніж у 2021 році. Зокрема, планується збільшення коштів по всіх соціальним напрямкам розвитку, а саме:

освіта – понад 1,1 млрд грн;

соціальний захист населення – понад 307 млн грн;

охорона здоров’я – майже 193 млн грн;

культура та мистецтво – близько 126 млн грн;

фізкультура та спорт – 101 млн грн.

Крім того, прийняття бюджету дає можливість Житомирщині можливість отримати понад 3,5 млрд грн для реалізації важливих інфраструктурних проєктів в рамках державних програм, зокрема програми Президента України «Велике будівництво».

«У наступному році будуть продовжуватися роботи з будівництва, реконструкції та ремонту доріг загальнодержавного та місцевого значення, на які планується виділити 1,3 млрд гривень», — зазначив Віталій Бунечко.

Окрім того, передбачено понад 27 млн грн на ремонтно-реставраційні роботи Меморіального будинку-музею С. П. Корольова, що відбудуться в рамках президентської програми «Велика реставрація».

Також в обласному бюджеті передбачено майже 10 млн грн для виготовлення проєктно-кошторисної документації необхідної для проведення реконструкції майнового комплексу Житомирського обласного спортивного ліцею.

«Це надасть можливість у найближчі два роки, в рамках реалізації президентських програм, залучити від держави близько 500 млн грн для спорудження двох сучасних спортивних арен та реконструкції навчального корпусу спортивного ліцею», — додав голова облдержадміністрації.

Бюджетом також передбачено розроблення проєктно-кошторисної документації для проведення реконструкції обласної клінічної лікарні та обласної дитячої лікарні.

«Наступного року буде продовжуватися робота щодо забезпечення окремих категорій населення житлом, збільшаться видатки на покращення інфраструктури та матеріально-технічної бази комунальних закладів та багато інших проєктів», — резюмував Віталій Бунечко.

Нагадаємо, що під час восьмої сесії Житомирської обласної ради восьмого скликання депутатський корпус розглянув 70 питань.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування: Звідки Ви отримуєте інформацію про події в громаді?

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій

Зареєструватись можна буде лише після того, як громада підключить на сайт систему електронної ідентифікації. Наразі очікуємо підключення до ID.gov.ua. Вибачте за тимчасові незручності

Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь