Оліївська громада
Житомирська область, Житомирський район
Логотип Diia Герб України
gov.ua місцеве самоврядування України
  Пошук

День вшанування учасників бойових дій на території інших держав

Дата: 15.02.2022 10:49
Кількість переглядів: 351

Завтра у Рівному відзначатимуть річницю виведення військ з Афганістану |  Рівне МедіаCьогодні Україна відзначає День вшанування учасників бойових дій на території інших держав та 33-тю річницю виведення військ з Афганістану.

Память наших воїнів –афганців – це болюча історія українського народу. Вони героїчно виконали свій громадянський обов’язок, залишилися вірними військовій присязі до кінця, та пройшли справжнє пекло бойових дій у «гарячих точках».

Через горнило радянсько-афганської війни пройшло більше 160 тис. українців, з них 3360 загинули, в тому числі 60 вважаються зниклими безвісти або тими, що потрапили в полон. Поранення отримали більше 8000 українців, з них 4687 повернулися додому інвалідами.

Один з українців, що загинули в Афганістані, наш земляк рядовий Чернецький Анатолій Васильович, 30.06.1961 – 04.06.1981р. На військову службу Анатолій був призваний у липні 1979 року, через півроку з першими частинами увійшов до Афганістану, загинув за лічені дні до звільненя в запас.

Зі спогадів побратима по службі Олексія Образцова: «Трапилося це 4 червня 1981 року. ...після операції хлопці почали відходити до БМП. На ній стояв бачок з водою. Хлопці побігли пити. І тут черга з кулемета. Всі зіскочили, залягли. Нікому нічого серйозного, а Анатолій був тяжко поранений. Коли перенесли його до БМП, він ще жив. Кликав хлопців з роти, сестричку свою, щось нерозбірливо говорив...»

Односельчани свято бережуть пам’ять про чудового хлопця-земляка, який навічно залишився двадцятирічним через жахливу чужу війну.

Від імені керівництва та депутатського корпусу Оліївської сільської ради висловлюємо щирі слова вдячності та глибокої шани нашим землякам – воїнам-інтернаціоналістам, їхнім родинам, їхнім побратимам – усім тим, хто пройшов стежками страшної війни в Афганістані та на території інших держав.

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування: Звідки Ви отримуєте інформацію про події в громаді?

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій

Зареєструватись можна буде лише після того, як громада підключить на сайт систему електронної ідентифікації. Наразі очікуємо підключення до ID.gov.ua. Вибачте за тимчасові незручності

Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь