Оліївська громада
Житомирська область, Житомирський район
Логотип Diia Герб України
gov.ua місцеве самоврядування України
  Пошук

День вшанування учасників бойових дій на території інших держав

Дата: 15.02.2022 10:49
Кількість переглядів: 340

Завтра у Рівному відзначатимуть річницю виведення військ з Афганістану |  Рівне МедіаCьогодні Україна відзначає День вшанування учасників бойових дій на території інших держав та 33-тю річницю виведення військ з Афганістану.

Память наших воїнів –афганців – це болюча історія українського народу. Вони героїчно виконали свій громадянський обов’язок, залишилися вірними військовій присязі до кінця, та пройшли справжнє пекло бойових дій у «гарячих точках».

Через горнило радянсько-афганської війни пройшло більше 160 тис. українців, з них 3360 загинули, в тому числі 60 вважаються зниклими безвісти або тими, що потрапили в полон. Поранення отримали більше 8000 українців, з них 4687 повернулися додому інвалідами.

Один з українців, що загинули в Афганістані, наш земляк рядовий Чернецький Анатолій Васильович, 30.06.1961 – 04.06.1981р. На військову службу Анатолій був призваний у липні 1979 року, через півроку з першими частинами увійшов до Афганістану, загинув за лічені дні до звільненя в запас.

Зі спогадів побратима по службі Олексія Образцова: «Трапилося це 4 червня 1981 року. ...після операції хлопці почали відходити до БМП. На ній стояв бачок з водою. Хлопці побігли пити. І тут черга з кулемета. Всі зіскочили, залягли. Нікому нічого серйозного, а Анатолій був тяжко поранений. Коли перенесли його до БМП, він ще жив. Кликав хлопців з роти, сестричку свою, щось нерозбірливо говорив...»

Односельчани свято бережуть пам’ять про чудового хлопця-земляка, який навічно залишився двадцятирічним через жахливу чужу війну.

Від імені керівництва та депутатського корпусу Оліївської сільської ради висловлюємо щирі слова вдячності та глибокої шани нашим землякам – воїнам-інтернаціоналістам, їхнім родинам, їхнім побратимам – усім тим, хто пройшов стежками страшної війни в Афганістані та на території інших держав.

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування: Звідки Ви отримуєте інформацію про події в громаді?

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь