Оліївська громада
Житомирська область, Житомирський район
Логотип Diia Герб України
gov.ua місцеве самоврядування України
  Пошук

Вклонімося Героям минулих і сучасної війн!

Дата: 08.05.2022 14:33
Кількість переглядів: 332

Шановні жителі Оліївської громади! У ці травневі дні з року в рік ми вшановуємо ветеранів війн. На жаль, цього року на нашу землю прийшла нова війна, яка принесла страшні людські жертви.

Нещодавно ми попрощалися з нашим Захисником із села Некраші Олександром Мельниченком, раніше в Світині поховали Героя з Оліївки Петра Горкушу, а також в Житомирі провели в останню земну дорогу Захисника, спортсмена, гравця команди Оліївської громади "Довжик" Дмитра Яковця. Першим загиблим у війні російської федерації проти України був житель славного козацького села Зороків Артем Мовчан.

Цього року, у зв’язку з воєнним станом, відмінені традиційні заходи-мітинги, однак ми зможемо долучитися до відповідних меморіальних заходів онлайн. І звісно, покладемо квіти до меморіалів. У ці дні ми не повинні забувати ні сучасних Героїв (Героїв російсько-української війни та Героїв АТО/ООС), ні Героїв попередніх війн – Героїв Другої світової, воїнів-інтернаціоналістів, миротворців, усіх ветеранів, їхніх рідних, дітей війни.

Оліївський сільський голова Анатолій Мельниченко розповів історію своєї родини, пов'язану з війною:
"Мої рідні прадіди пройшли війну. Взагалі рідня у нас велика, і багато з рідних відчули на собі біль війни! Мій двоюрідний прадідусь Дмитро Васильович пішов з життя декілька років тому, доживши майже до 100 років. Ми встигли зафіксувати його спогади про ті роки великої боротьби".

Анатолій Мельниченко наголосив на важливості того, аби більше людей, особливо молоді, знали про Героїв, які боролися за наше мирне майбутнє. Щоб знали не лише з книг, а з живих розповідей. Ці свідчення - це заповіт нащадкам. Так само ми маємо донести до сучасного покоління та прийдешніх поколінь історії Героїв сьогодення, які самовіддано захищають рідну Україну.

"У ці травневі дні хочу низько вклонитися усім, хто захищав нашу землю від нацистських загарбників і хто захищає Україну сьогодні, їхнім рідним та близьким. Нехай же якнайшвидше буде перемога і мир на нашій землі! Бережімо мир як найбільшу цінність!"- сказав у своєму зверненні Анатолій Мельниченко.

Фото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування: Звідки Ви отримуєте інформацію про події в громаді?

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь