Оліївська громада
Житомирська область, Житомирський район
Логотип Diia Герб України
gov.ua місцеве самоврядування України
  Пошук

Федір Король - приклад незламності

Дата: 25.05.2022 11:56
Кількість переглядів: 410

В Оліївській сільській раді відбулися заходи до Дня пам’яті  жертв політичних репресій. Зокрема, було організовано прибирання  місця поховання  померлого від репресій; оформлено тематичні книжкові викладки; проведено тематично-інформаційну онлайн-виховну годину «Сувора доля земляка», присвячену пам`яті реабілітованого Короля Федора Васильовича (с. Сонячне), проведено  покладання до місця поховання реабілітованого  у с. Сонячне.

Король Федір Васильович народився 1929 року в с. Сонячне (на той час Андріївка). Отримав вищу освіту, був референтом облорганізації "Знання". Проживав у Житомирі. Він був знаною і шанованою людиною в нашому краї - викладачем сільгоспінституту, кандидатом біологічних наук, працював у редакції газети "Сільське життя". Заарештований 27 січня 1982 року. Обвинувачувався за ст. 62 ч.1 КК УРСР. Київським міськсудом 15 червня 1982 р. засуджений до примусового лікування у психлікарні. Реабілітований у 1991 р.

Пам’ять про життя і боротьбу нашого земляка не має зникнути - вона має жити. Адже він жив тим, що чесно робив свою справу і прагнув досягти правди. За що в той час і був покараний тодішньою владою. Роки у психлікарні підірвали здоров’я, однак він встиг розповісти рідним, близьким про ті страшні дні. І сьогодні його життєвий шлях є прикладом нездламності людини для сучасного покоління. 

Фото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування: Звідки Ви отримуєте інформацію про події в громаді?

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь