Оліївська громада
Житомирська область, Житомирський район
Логотип Diia Герб України
gov.ua місцеве самоврядування України
  Пошук

Опалювальний сезон 2022: до чого готуватися?

Дата: 06.09.2022 12:45
Кількість переглядів: 661

Найближчим часом в Україні розпочнеться опалювальний сезон.Фото без опису

Представники влади неодноразово наголошували на тому, що цього року українцям варто запасатися теплими речами та утеплювати свої оселі, адже в будинках буде прохолодно.

Опалювальний сезон 2022-2023 буде найскладнішим в історії України, оскільки російські війська зруйнували більш ніж 200 котелень і дуже сильно пошкодили Кременчуцьку, Чернігівську, Охтирську, Луганську, Сєвєродонецьку ТЕЦ.

Незважаючи на це, опалювальний сезон в Україні розпочнеться, коли надворі температура повітря впаде нижче 8 градусів тепла.

Яка буде температура в будинках та комунальних установах?

Чинними нормами визначено, що температура повітря в житлових приміщеннях (за умови їх утеплення) повинна бути забезпечена на рівні +18°С, а у наріжних кімнатах +20°С.

У Мінрегіоні повідомили, що Україна накопичила на зиму 12,6 млрд кубометрів газу та 1,89 млн тонн вугілля. Області також надали плани оперативного реагування в кризових ситуаціях, що можуть виникнути під час проходження опалювального сезону.

Серед альтернативних видів палива розглядається, зокрема, деревина. У Міністерстві захисту довкілля повідомили, що всі лісгоспи мають відповідні плани, і на сьогодні держава має можливість заготовити 2,3 млн кубічних метрів деревини.

Також звертаємо увагу власників приватних будинків щодо можливості використання твердопаливних котлів, електрокотлів, генераторів тощо.

Для будинків, де діють ОСББ, є ще можливість і час встановити індивідуальні теплові пункти в підвалах, вони дозволять зменшити  споживання енергоресурсів. Окрім того, доцільно перед використанням електричних засобів обігріву перевірити потужність мереж у цих будинках.

Обласним адміністраціям дано доручення спільно з органами місцевого самоврядування забезпечити створення резервних запасів матеріалів, обладнання та палива.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування: Звідки Ви отримуєте інформацію про події в громаді?

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь