Оліївська громада
Житомирська область, Житомирський район
Логотип Diia Герб України
gov.ua місцеве самоврядування України
  Пошук

Сьогодні, 17 вересня, у селі Троковичі Оліївської громади, попрощалися з захисником України Рубаном Михайлом.

Дата: 17.09.2023 13:34
Кількість переглядів: 356

Фото без опису

 

Попрощатися з Героєм та провести в останню дорогу прийшли рідні, друзі, побратими та всі, хто знав воїна.
Михайло був командиром відділення - командиром машини 1 штурмового відділення 2 штурмового взводу 4 штурмової роти  1 штурмового батальйону 3 Окремої штурмової бригади.  
Всі, хто знали Михайла, пам’ятають його світлою, доброю та щирою людиною. Хлопець змалку любив спорт та мав жагу до нього. 
«Це була настільки золота дитина, що навіть ніколи не було до нього ніяких зауважень. Любив спорт, їздив на різні змагання. Завжди був ввічливим, вітався», - пригадує директор Троковицького ліцею Світлана Сич.
Михайло був активним учасником спортивних змагань та художньої самодіяльності. Постійно своїм прикладом заохочував інших до здорового способу життя. 
«Він займався чотирма видами спорту, а саме: волейбол, гандбол, легка атлетика та настільний теніс. Був багаторазовим чемпіоном та призером обласних змагань також з волейболу та гандболу.  Представляв Житомирщину на Всеукраїнському рівні, де також отримував призові місця. Він назавжди залишиться в моїй пам’яті гордістю та прикладом незламності та цілеспрямованості», - розповів вчитель фізичної культури Троковицького ліцею Сергій Терейковський. 
Після повномасштабного вторгнення Михайло став до лав територіальної оборони. Згодом долучився до лав окремого підрозділу ССО "Азов", який 26 січня 2023 року став 3-ю окремою штурмовою бригадою Сухопутних військ Збройних Сил України.
Був нагороджений медаллю Президента України "За військову службу Україні", почесним нагрудним знаком Головнокомандувача Збройних Сил України "Золотий хрест". 
Михайло Рубан загинув 12 вересня у бою за село Андріївка, що знаходиться біля населеного пункту Бахмут Донецької області. Завдяки особистій мужності Михайла та його побратимів село Андріївка, яке є стратегічним напрямком, було звільнене. 
Як пояснюють військові, - Андріївка забезпечуватиме повний контроль над залізною дорогою, яка є опорною лінію для подальшого наступу. Тобто вона є необхідним плацдармом для просування далі, адже задача українських сил на цьому напрямку - оточення Бахмута, і без Андріївки досягти цього неможливо. 
Бої за цей населений пункт були дуже складними. Ворог постійно перекидав резерви, бо для них навіть думка про втрату Бахмута є страшною. Військові кажуть: вони вбили тут таку кількість свого особового складу,  що пояснити це логічно неможливо. 
Оліївська сільська рада, виконуюючий обов’язки голови сільської ради Борис Ткаченко, голова депутатської групи «За розвиток громади» Анатолій Лисенко та депутатська група висловлюють  щирі співчуття батькам Михайла, його коханій дівчині, близьким, рідним, побратимам.
Вічна пам'ять Герою! Герої не вмирають, вони вічно житимуть у наших серцях.

 

Фото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування: Звідки Ви отримуєте інформацію про події в громаді?

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь